Wedstrijd: Kroatië – Tsjechië, EK 2020
Aanvang: vrijdag 18 juni 2021, 18.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.91

De één verloor van het sterkste team in de poule, de ander won van de zwakke broeder. Wie slaat een belangrijke slag in de strijd om plek twee? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Kroatië – Tsjechië.

Verwachtingen

Gezien het wereldkampioenschap in Rusland van drie jaar geleden is het niet zo raar dat men hoge verwachtingen had van Kroatië op dit EK. Het kwam niet voor niets tot de finale van het toernooi en deed dat zelfs ten koste van Engeland. In dat opzicht reed de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic een scheve schaats, door in het openingsduel van het EK 2020 allerminst overtuigend te spelen en met 1-0 te verliezen van diezelfde Engelsen. Aan de andere kant: Engeland heeft een goed team, dus zich schamen hoeven de Kroaten niet.

Met verdere groepswedstrijden tegen Tsjechië en Schotland is het namelijk nog steeds goed mogelijk om de knockout-fase van dit toernooi te behalen. Spelers als Domagoj Vida, Luka Modric, Marcelo Brozovic en Ivan Perisic weten hoe het werkt in zo’n toernooi en hopen dat het in elk geval nu gaat lukken. Tip: in vijf van de laatste zes interlands van Kroatië wist maar één van de twee teams een doelpunt te maken. Wedden op de voorspelling ‘niet beide teams scoren’ geeft je een quote van 1.80.

Goalgetter

De supporters van Tsjechië hoopten er natuurlijk op om in de eerste wedstrijd direct een goed resultaat te kunnen boeken, zeker omdat de groepsfase begonnen werd met een optreden tegen Schotland, op het oog het zwakste team uit de poule. Maar het gemak waarmee dat ging, zal zelfs voor de meest optimistische fans als een verrassing zijn gekomen. De Schotten hadden weinig in te brengen en twee doelpunten van Patrik Schick (inclusief een fantastische goal van afstand) zorgden voor een simpele zege.

De hoop is dan ook gericht op Schick. De spits van Bayer Leverkusen is een ware goalgetter gebleken en zal nog van zich moeten laten horen om Tsjechië verder te helpen. Vooral gezien het feit dat in de laatste wedstrijd Engeland de tegenstander is. Een mooi resultaat tegen Kroatië scheelt een slok op een borrel. Je kunt de goede vorm van Schick als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden op minimaal een goal van de aanvaller geeft een quote van 3.10.

Onderlinge resultaten

Gezien het onderlinge verleden van de wedstrijd Kroatië – Tsjechië hebben de Kroaten een heel klein voordeel. Het won namelijk eenmaal van Tsjechië en de andere twee wedstrijden eindigden gelijk. Het uiteindelijke doelsaldo is met 7-5 ook in Kroatisch voordeel. De laatste onderlinge ontmoeting was op het EK 2016, toen de twee teams in de groepsfase met 2-2 gelijkspeelden.

Teamnieuws

Kroatië oogde in de eerste wedstrijd op dit toernooi nogal tandeloos en daar wil bondscoach Zlatko Dalic mogelijk verandering in brengen. Daardoor is er een kans dat Bruno Petkovic in de ploeg gaat komen ten koste van Andrej Kramaric. Ook is mogelijk Borna Barisic weer fit, waardoor hij weer als linksback kan starten in plaats van Josko Gvardiol.

Bij de Tsjechen is er weinig reden om van spelers te gaan wisselen. Centrumverdedigers Tomas Kalas en Ondrej Celustka waren tijdig fit om te starten tegen Schotland en zullen dat nu opnieuw doen. Patrik Schick zal ook tegen Kroatië de aangewezen persoon zijn om voor doelpunten te gaan zorgen.

Kroatië – Tsjechië tip

Kroatië – Tsjechië: de Kroaten zouden qua individuele kwaliteiten de bovenhand kunnen nemen, maar hoe dan ook mag je van beide kanten wel aanvallende kracht verwachten. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 2.33 bij Toto.

Kroatië – Tsjechië EK 2020 wedden

Quotes bij Toto

Winst Kroatië: 2.15
Gelijkspel: 3.37
Winst Tsjechië: 3.45