18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kroatië – Spanje, voorspelling – wedden, quotes en tip, 28 juni 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Kroatië – Spanje, EK 2020
Aanvang: Maandag 28 juni, 18.00 uur
Beste wedtip: 9 of meer schoten op doel in de wedstrijd
Bookmaker: Toto
Quote: 1.73

Kroatië en Spanje imponeerden beiden niet in de groepsfase van het EK. Toch kwalificeerden de landen zich voor de achtste finales, waarin ze tegenover elkaar staan in Kopenhagen. Hier lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden

Ervaring

Kroatië opende Euro 2020 met een 1-0 nederlaag tegen Engeland. Het tweede groepsduel werd teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Tsjechië, waardoor de laatste wedstrijd tegen Schotland een alles of niets ontmoeting werd. Het werd alles voor de Kroaten, die met 3-1 wonnen door doelpunten van Nikola Vlašić, Luka Modrić en Ivan Perišić. Kroatië eindigde uiteindelijk als tweede in groep D.

In alle drie de groepswedstrijden kregen de Kroaten genoeg kansen om tot doelpunten te komen, maar alleen in de wedstrijd tegen Schotland werden ook genoeg van die mogelijkheden benut. De ploeg mist een spits die de goals maakt. Perišić is de meest scorende speler uit de selectie, met dertig doelpunten in 104 interlands. Van de spitsen uit de selectie is Andrej Kramarić degene met de meeste goals: veertien doelpunten in 57 interlands.

De ploeg van bondscoach Zlatko Dalić vertrouwt vooral nog op de ervaren krachten die het land naar de WK-finale van 2018 brachten. Modrić, Perišić en Domagoj Vida zijn allemaal dik boven de dertig, maar alle drie zijn ze nog ontzettend belangrijk voor hun land. Modrić is de absolute spelmaker. De middenvelder van Real Madrid krijgt ontzettend veel ballen, waarmee hij de kansen moet schenken aan ploeggenoten. Als je als tegenstander Modrić uit weet te schakelen, is Kroatië meteen minder gevaarlijk.

Balbezit

Spanje begon het EK teleurstellend. Tegen Zweden (0-0) en Polen (1-1) kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel. De laatste wedstrijd tegen Slowakije moest gewonnen worden. Dit gebeurde: Spanje imponeerde en won met 5-0. De Spanjaarden eindigden als tweede in groep E.

Balbezit is ontzettend belangrijk voor het team van Luis Enrique. Tegen Zweden had Spanje maar liefst 86% balbezit. Het lukte de ploeg alleen tegen Slowakije om dit vele balbezit om te zetten in doelpunten.

Net als de Kroaten ontbreekt bij Spanje een echte afmaker. Alvaro Morata staat op twintig doelpunten voor La Roja, maar op het EK valt de spits van Juventus erg tegen. Na Morata wist geen enkele speler uit de selectie meer dan tien doelpunten te maken. De ploeg bestaat uit veel goede voetballers, maar doelpuntenmakers ontbreken.

Vorige ontmoetingen

In september 2018, vlak nadat Kroatië in de finale van het WK stond, vernederde Spanje de Kroaten door met 6-0 te winnen. In november van dat jaar nam Kroatië wraak door met 3-2 te winnen. Deze wedstrijd was de laatste ontmoeting tussen beide landen.

Kroatië –Spanje tip

Spanje lijkt op tijd in vorm voor de achtste finales van Euro 2020. Slowakije werd overtuigend verslagen. Gezien het kwaliteitsverschil tussen deze twee landen moeten de Spanjaarden deze wedstrijd ook kunnen winnen. In de laatste groepswedstrijd lieten zowel Spanje als Kroatië zien veel kansen te kunnen krijgen. Daarom is de tip ook: wedden op de Toto-special ‘9 of meer schoten op doel in de wedstrijd’ met een quote van 1.73 bij Toto.

Kroatië – Spanje EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Kroatië: 6.40
Gelijkspel: 3.70
Winst Spanje: 1.60