18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kroatië – Schotland voorspelling – wedden, quotes en tip, 22 juni 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Kroatië – Schotland, EK 2020
Aanvang: Dinsdag 22 juni, 21.00 uur
Beste wedtip: Under 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.76

Kroatië en Schotland spelen dinsdag voor hun allerlaatste kans. De landen pakte tot nu toe slechts één punt en hebben dus een overwinning nodig. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Kroatië – Schotland.

Weinig spektakel

De wedstrijden van Kroatië zijn vooralsnog niet heel spectaculair op dit EK. De ploeg verloor in het eerste duel met 1-0 van Engeland en in de tweede wedstrijd kwam het land niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tsjechië. Dit is ook niet zo gek als je kijkt naar de statistieken, want Kroatië creëert weinig goede kansen. In twee duels kwam het slechts tot vier schoten op doel.

Kroatië staat momenteel op één punt en het zou nog op de tweede plek in poule D kunnen eindigen. Het speelde zoals genoemd gelijk tegen Tsjechië. Als de Kroaten met veel doelpunten verschil weten te winnen, kan het doelsaldo ze naar de tweede plek brengen. Daarnaast is de kans ook erg groot dat een land met vier punten doorgaat als beste nummer drie.

Tegenvallend

Schotland heeft net als een aantal andere landen het voorrecht om een aantal groepswedstrijden in eigen land te spelen. In de eerste wedstrijd lieten de spelers zien dat dit niet automatisch zijn vruchten afwerpt. Het ging roemloos ten onder tegen Tsjechië door twee goals van Patrik Schick. Voor de tweede wedstrijd reisde de Schotse ploeg af naar Engeland om daar tegen dat land te spelen. Dat duel eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Door deze resultaten staat Schotland nu onderaan in groep D. Net als Kroatië kan ook Schotland met een overwinning gewoon nog tweede worden, of als beste nummer drie doorgaan.

Teamnieuws

De trainers hoeven niet te puzzelen, want ze beschikken beiden over een fitte selectie. Die zullen ze ook nodig hebben om de volgende ronde te bereiken.

‘Bepalende’ spelers

Bij Kroatië zijn spelers als Luka Modrić en Ivan Perišić de blikvangers, maar vooralsnog hebben zij nog niet echt het verschil kunnen maken. Perišić maakte wel de enige goal van de Kroaten op dit EK. Andrej Kramarić en Ante Rebić lieten nog veel minder zien. Er wordt ook veel meer van hen verwacht.

De Schotten moeten het onder anderen hebben van spelers als Andrew Robertson en Scott McTominay. Toch was het tegen Engeland Billy Gilmour die opstond. De 20-jarige middenvelder van Chelsea speelde een uitstekende wedstrijd en werd dan ook uitgeroepen tot ‘Star of the Match’. Update: Billy Gilmour heeft positief getest op corona, en zal niet meespelen tegen Kroatië.

Laatste ontmoetingen

De landen kwamen elkaar voor het laatst tegen in 2013. Toen speelden ze in de kwalificatie voor het WK. Schotland was destijds twee keer de betere. In Kroatië won het met 0-1 en in eigen huis was het met 2-0 te sterk. Dit keer verwachten de bookmakers minder succes. Een zege van de Schotten levert namelijk een quote van 2.90 op, terwijl een overwinning van de Kroaten een quote van 2.35 heeft.

Kroatië – Schotland tip

Zowel Kroatië als Schotland is nog niet op dreef in dit toernooi en dat komt onder andere door het gebrek aan scorend vermogen. De Kroaten scoorden slechts één keer en de Schotten wachten nog altijd op hun eerste doelpunt. De tip voor Kroatië – Schotland is daarom Under 2.5 goals. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.76.

Kroatië – Schotland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto
Winst Kroatië: 2.35
Gelijkspel: 3.55
Winst Schotland: 2.90