18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Italië – Zwitserland voorspelling – wedden, quotes en tip, 16 juni 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Italië – Zwitserland, EK 2020
Aanvang: Woensdag 16 juni, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Italië, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.63

Italië opende het EK tegen Turkije. Woensdag staat de tweede wedstrijd alweer te wachten voor de Italianen. Dan spelen ze tegen Zwitserland, dat in het eerste duel gelijkspeelde tegen Wales. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Italië – Zwitserland.

Sterke start

Op 11 juni waren alle ogen gericht op de openingswedstrijd van het EK: Turkije – Italië. De Italianen kwamen erg sterk voor de dag en boekten dan ook een overtuigende 0-3 overwinning. De gehele Italiaanse basisaanval zal met een goed gevoel terugkijken op de eerste wedstrijd van het EK. Lorenzo Insigne en Ciro Immobile scoorden allebei en Domenico Berardi en Immobile gaven beiden een assist.

Zo voldoet Italië vooralsnog aan de verwachtingen als grote favoriet in groep A. Het heeft als enige drie punten, omdat Wales en Zwitserland met 1-1 gelijkspeelden. De Italianen zijn daarom al dichtbij de knock-outfase.

Niet scherp

Zwitserland moet nog wel aan de bak, want met één punt op zak is het bereiken van de knock-outfase zeker geen garantie. Het land deed zichzelf tekort in het duel tegen Wales. Het creëerde veel meer kansen, maar wist het net slechts één keer te vinden. Breel Embolo was de maker van de Zwitserse treffer.

In 2016 begon Zwitserland wel met een overwinning. Daarna speelde het nog twee keer gelijk, waaronder tegen Frankrijk dat later de finale bereikte. Zwitserland kwam minder ver, want in de achtste finale viel het doek. Polen bleek namelijk te sterk via strafschoppen.

Teamnieuws

Het toernooi is slechts één wedstrijd oud voor de landen, maar er is nu al een blessuregeval. Alessandro Florenzi liep namelijk een kuitblessure op in het duel tegen Turkije. De Italiaanse rechtsback werd hierdoor in de rust gewisseld en hij is er waarschijnlijk nog niet bij tegen Zwitserland. Giovanni Di Lorenzo lijkt de logische vervanger, want dit was vrijdag ook het geval. Zwitserland kan nog wel over een volledig fitte selectie beschikken.

Thuisvoordeel

Italië speelt net als vrijdag weer in eigen land. De wedstrijd is wederom in Stadio Olimpico, de thuisbasis van AS Roma en Lazio Roma. De Italianen hebben hierdoor een thuisvoordeel.

Laatste ontmoeting

De landen stonden al vaak tegenover elkaar, maar de laatste keer dateert alweer van 2010. Toen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel door vroege goals van Gökhan Inler (’10) en Fabio Quagliarella (14’). Giorgio Chiellini stond destijds al in de basis bij Italië en Xherdan Shaqiri viel kort voor tijd in bij Zwitserland. Dit keer is Italië de duidelijke favoriet met een quote van 1.59. Een zege van Zwitserland levert momenteel een quotering van 6.15 op.

Italië – Zwitserland tip

De Italianen wisten te overtuigen in het eerste duel van dit EK. Zwitserland kreeg het niet voor elkaar om drie punten binnen te slepen. De Zwitsers gingen niet zuinig met de kansen om en dit moet tegen Italië echt anders, want dat land staat al lang bekend om de sterke verdediging. De Zwitsers lijken dan ook tekort te schieten. De tip is namelijk: Winst Italië, handicap -1. Oftewel, de Italianen winnen minimaal met twee doelpunten verschil. Deze voorspelling van Italië – Zwitserland heeft een quote van 2.63.

Italië – Zwitserland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto
Winst Italië: 1.59
Gelijkspel: 3.85
Winst Zwitserland: 6.15