Wedstrijd: Italië – Wales, EK 2020
Aanvang: Zondag 20 juni, 18.00 uur
Beste wedtip: Italië Handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.35

Italië plaatste zich voor de volgende ronde van het EK. Tegen Wales kan de ploeg van Roberto Mancini de eerste plaats in groep A veilig stellen. Wales heeft aan een punt genoeg om zeker te zijn van de laatste zestien. Hier lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op de wedstrijd Italië – Wales.

Sterk begin

Turkije en Zwitserland waren geen partij voor de Italianen op Euro 2020. Beide landen werden met 3-0 verslagen. Afgelopen woensdag scoorde Manuel Locatelli twee keer, het andere doelpunt werd gemaakt door Ciro Immobile. Italië verzekerde zich door de twee overwinningen van een plek bij de eerste twee plekken in groep A. Als de ploeg een punt pakt tegen Wales zijn ze zeker van de eerste plaats in de groep.

In beide overwinningen domineerden de Italianen het spel. De ploeg van Mancini zette, gesteund door het publiek, de tegenstander onder druk en creëerde op die manier veel kansen. La Squadra Azurra schoot maar liefst 37 keer in de twee wedstrijden. Van al die schoten gingen er dus zes raak; geen land op dit toernooi scoorde vaker dan de Italianen. Ciro Immobile scoorde in beide wedstrijden. In vijf van zijn laatste zes interlands scoorde de spits van Lazio Roma. Inmiddels staat Immobile op vijftien goals voor Italië. Hij is dus een speler om zeer goed in de gaten te houden door Wales.

Giorgio Chiellini viel geblesseerd uit tegen Zwitserland. De 109-voudig international lijkt niet zwaar geblesseerd, maar tegen Wales zal Mancini geen risico nemen met zijn aanvoerder. Francesco Acerbi zal hem waarschijnlijk vervangen.

Counter

Wales won afgelopen woensdag met 2-0 van Turkije, de doelpunten werden gemaakt door Aaron Ramsey en Connor Roberts. Het openingsduel van Euro 2020 werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zwitserland. Met vier punten uit twee wedstrijden staan de Welshman tweede in groep A. Een punt tegen de Italianen is genoeg om verzekerd te zijn van de tweede plaats in de poule.

Tegen Turkije counterde Wales zichzelf uitstekend naar een aantal grote kansen. De ploeg had slechts 36 procent balbezit, maar won toch met 2-0 van de Turken. Vooral de creativiteit van Gareth Bale zorgde voor veel mogelijkheden. De topspeler van Wales gaf op beide doelpunten de assists. Zelf scoren mislukte echter: Bale schoot de penalty heel hoog over. Ook tegen Italië zal de ploeg van interim-bondscoach Rob Page vooral moeten vertrouwen op de counter.

Wales gaf in beide EK-wedstrijden wel veel kansen weg. Doelman Danny Ward keepte uitstekend en hoefde maar één keer te vissen, ondanks alle kansen tegen. Ward speelde tegen Turkije zijn vijftiende interland voor zijn land. Ook tegen Italië zal de doelverdediger waarschijnlijk veel te doen krijgen.

Salonremise

Met een gelijkspel zijn beide landen door, dus zou je kunnen denken aan een salonremise. Dit lijkt echter niet te gaan gebeuren. De Italianen, samen met hun fans, gaan altijd voor de overwinning. Ook Wales zal hier niet voor willen gaan. De Welshman kunnen bij winst de koppositie nog overnemen van de Italianen. Er is dus nog genoeg om voor te spelen.

Italië – Wales tip

Italië was tot nu toe veel te sterk voor alle tegenstanders op Euro 2020. Ook Wales verslaan zou geen probleem moeten zijn voor het dominante spel van de Italianen. Wales geeft veel kansen weg en Italië scoort gemakkelijk, waardoor een ruime overwinning voor de thuisploeg in de lijn der verwachting ligt. De tip voor dit duel: wedden op ‘Italië Handicap -1’ met een quote van 2.35 bij Toto.

Italië – Wales EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Italië: 1.49
Gelijkspel: 4.10
Winst Wales: 7.45