Wedstrijd: Italië – Spanje, EK 2020
Aanvang: Dinsdag 6 juli, 21.00 uur
Beste wedtip: Italië door naar volgende ronde
Bookmaker: Toto
Quote: 1.71

Het EK nadert de slotweek waarin de beslissing gaat vallen. Dinsdag maken Italië en Spanje uit welk land er als eerste naar de finale gaat. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Italië – Spanje.

Moeilijker in knock-outfase

Italië was oppermachtig in de groepsfase van dit EK. Zonder zichzelf al te veel in te spannen won het land alle drie de groepswedstrijden. Eerst versloeg het Turkije met 0-3, waarna ook Zwitserland (3-0) en Wales (1-0) aan de kant werden gezet. De Italianen eindigden door deze resultaten bovenaan in groep A, waardoor het Oostenrijk tegenkwam in de achtste finale.

In die knock-outwedstrijd had Italië het zwaar. Er was zelfs een verlenging nodig, omdat het na negentig minuten nog 0-0 stond. In die verlenging waren de Italianen met 2-1 te sterk voor de Oostenrijkers. In de kwartfinale moest België er ook aan geloven. Italië kwam kort voor rust met 2-0 voor tegen de Belgen. Nog korter voor rust maakte België de aansluitingstreffer door een makkelijk gegeven strafschop, maar daar bleef het bij. Dat was voor Italië dus genoeg voor een plek in de halve finale.

Spannende wedstrijden

Spanje stond al meerdere keren op de rand van uitschakeling. In de kwartfinale won het land via een strafschoppenreeks, waarin Zwitserland de tegenstander was. De Spanjaarden misten twee penalty’s in die reeks, maar de Zwitsers deden dit nog slechter. Een ronde eerder kreeg Spanje het ook al niet voor elkaar om de wedstrijd binnen negentig minuten naar zich toe te trekken. Tegen Kroatië gaf het namelijk kort voor tijd een 1-3 voorsprong weg, waardoor het moest verlengen. Uiteindelijk won Spanje daarin nog met 3-5.

Er is op dit toernooi eigenlijk maar één wedstrijd geweest waarin Spanje heeft weten te overtuigen. In de laatste groepswedstrijd won het land met 0-5 van Slowakije. De andere twee wedstrijden in de poule eindigden in gelijke spelen: 0-0 tegen Zweden en 1-1 tegen Polen.

Teamnieuws

Leonardo Spinazzola komt dit toernooi niet meer in actie. De Italiaanse verdediger raakte zwaar geblesseerd in het duel tegen België. Hij heeft een gescheurde achillespees. Daarnaast lijkt ook Alessandro Florenzi niet fit genoeg te zijn voor dinsdag, waardoor Giovanni Di Lorenzo misschien een kans krijgt. Lorenzo Pellegrini kan zeker niet meedoen wegens een blessure.

Bij Spanje zijn er zo goed als geen afwezigen. Pablo Sarabia is het enige twijfelgeval voor aanstaande dinsdag.

Laatste ontmoetingen

De landen kwamen elkaar ook tegen op het EK van 2016. Toen ging het om een wedstrijd in de achtste finale. Italië kwam toen als winnaar uit de strijd en won met 2-0 door goals van Giorgio Chiellini en Graziano Pellè. Later dat jaar speelden de landen nog een keer tegen elkaar in de kwalificatie voor het WK, maar toen werd het gelijk (1-1). In 2017 won Spanje wel ruim van Italië (3-0) in diezelfde WK-kwalificatie. Dit keer is Italië de favoriet met een quote van 2.47. Een overwinning van Spanje levert een quotering van 3.05 op.

Italië – Spanje tip

De Italianen kwamen al een aantal keer sterk voor de dag. Voor Spanje geldt dat alleen in één duel tegen Slowakije. Italië is bij de bookmakers de lichte favoriet en hier sluiten wij ons bij aan. De tip is namelijk dat Italië op wat voor manier dan ook doorgaat naar de finale. Deze voorspelling heeft een quote van 1.71.

Italië – Spanje EK 2020 wedden

Quotes bij Toto
Winst Italië: 2.47
Gelijkspel: 3.15
Winst Spanje: 3.05