18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hongarije – Portugal voorspelling – wedden, quotes en tip, 15 juni 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Hongarije – Portugal, EK 2020
Aanvang: Dinsdag 15 juni 2021, 18.00 uur
Beste wedtip: Portugal wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

Groep F is de groep des doods tijdens dit EK. Hongarije – Portugal is de eerste wedstrijd uit deze groep. Kunnen de Hongaren verrassen of is Portugal simpelweg te sterk? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Hongarije – Portugal.

Groep des doods

Hongarije wist zich op het nippertje te plaatsen voor EK 2020. In de finale van de play-offs nam Hongarije het op tegen IJsland. De IJslanders leken zeker van een plek op het Europees kampioenschap. Tot minuut 88 stond IJsland namelijk met 0-1 voor tegen Hongarije. Toen kwamen de Hongaren langszij door een doelpunt van Loïc Nego. Toptalent Dominik Szoboszlai maakte het feestje compleet door in de laatste minuut van de wedstrijd van grote afstand te scoren.

Tijdens de loting van het EK zal het moraal van de Hongaren iets zijn gedaald. Groep F bestaat uit Hongarije, Portugal, Frankrijk en Duitsland. Het lijkt een onmogelijke missie voor Hongarije, maar voetbal blijft onvoorspelbaar. De twintigjarige Szoboszlai is het toptalent én de beste aanvallende speler van Hongarije. Hij had Hongarije moeten helpen tijdens het EK, maar door een blessure kan hij niet meespelen.

Als voorbereiding voor het EK 2020 speelde Hongarije twee vriendschappelijke wedstrijden. In de eerste wedstrijd werd er met 1-0 van Cyprus gewonnen door een doelpunt van András Schäfer. De tweede oefenwedstrijd ging iets minder voor Hongarije. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Ierland.

De titel prolongeren?

De Portugezen werden in 2016 Europees kampioen in Frankrijk. Dit deed de ploeg door één wedstrijd in de reguliere tijd te winnen en verder gelijk te spelen of in de extra tijd toe te slaan. Het Portugese elftal heeft de laatste vier jaar wel een metamorfose doorgaan. In 2016 moest het eigenlijk allemaal van Cristiano Ronaldo komen, maar nu lopen er meerdere aanvallende wereldtoppers rond in de selectie van Portugal.

Ook Portugal speelde twee oefenwedstrijden ter voorbereiding voor EURO 2020. De eerste wedstrijd tegen Spanje eindigde in een 0-0 gelijkspel. Portugal kwam hier goed weg, want de grote kansen waren voor Spanje. De tweede wedstrijd tegen Israël verliep beter voor Portugal. Er werd met 4-0 gewonnen. Cristiano Ronaldo staat momenteel gelijk met Michel Platini op de topscorerlijst van het EK. De twee hebben beide negen doelpunten. Het lijkt er op dat Ronaldo dat record gaat pakken dit toernooi. De weddenschap ‘Cristiano Ronaldo scoort’ heeft een quote van 1.74 bij Toto.

Teaminformatie

Bij Hongarije spelen de beste spelers in de Duitse Bundesliga. Péter Gulácsi, Willi Orban, Roland Sallai en aanvoerder Ádám Szalai. Deze vier spelers moeten het team dragen en leiding geven. Het merendeel van de selectie speelt in de Hongaarse competitie. Ferencvaros is de hofleverancier van de Hongaarse selectie met vijf spelers.

De selectie van Portugal is in vier jaar tijd een stuk verbeterd. Eerst moest Ronaldo het samen met Nani doen in de aanval. Nu kan Ronaldo op bijval rekenen van André Silva, Diogo Jota, Bruno Fernandes, Bernardo Silva en João Félix. Hierdoor is de aanvalskracht van de Portugezen enorm gestegen en zijn ze een goede kanshebber op de titel.

Hongarije – Portugal tip

Portugal is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Op alle posities heeft Portugal individueel betere spelers staan. Met het oog op de volgende ronde is het winnen van deze wedstrijd belangrijk voor Portugal én Hongarije. Het is waarschijnlijk mogelijk om met drie punten en een goed doelsaldo door te gaan naar de volgende ronde. Er staat daarom direct veel op het spel en Portugal zal snel toe willen slaan. De tip: wedden op ‘Portugal wint’ met een quote van 1.47 bij Toto.

Hongarije – Portugal EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:  
Winst Hongarije: 7.25
Gelijkspel: 4.30
Winst Portugal: 1.47