Wedstrijd: Granada – PSV, Europa League
Aanvang: Donderdag 3 december 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.25

Er staat een belangrijke wedstrijd in de Europa League te wachten voor PSV. De club uit Eindhoven neemt het op tegen de koploper van groep E, Granada. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Granada – PSV.

Bijna zeker van overwintering

Granada doet het erg goed in de Europa League, want het is nog ongeslagen na vier wedstrijden. Het won drie keer en speelde een keer gelijk, waardoor het met tien punten de koploper is in groep E. De wedstrijden van de Spaanse club zijn vooralsnog niet erg doelpuntrijk. De uitslagen zagen er namelijk zo uit: 1-2 (PSV), 0-0 (PAOK), 0-2 (Omonia) en 2-1 (Omonia).

In La Liga gaat het een stuk minder. Granada staat daar na tien wedstrijden op de achtste plek met veertien punten. Dit komt vooral door de mindere vorm waarin het nu verkeert in de competitie. De club wist al vier wedstrijden op rij niet meer te winnen. De laatste drie werden zelfs verloren. Dit kan voor PSV dus het perfecte moment zijn om Granada te treffen.

Goede resultaten

PSV heeft de vorm juist wel te pakken in eigen land. De Nederlandse club is in de competitie vier wedstrijden op rij ongeslagen. Het ging zondag wel stroef bij de Eindhovenaren met een 1-0 overwinning op Sparta als resultaat. Deze zege zorgde ervoor dat PSV de aansluiting met de top niet kwijtraakte. Het heeft nu 23 punten, wat er slechts vier minder zijn dan koploper Ajax.

De wedstrijd van donderdag is erg belangrijk voor PSV, want het moet eigenlijk winnen. Het staat namelijk tweede met zes punten en PAOK volgt met vijf punten. Als de Eindhovenaren dus niet winnen, zien ze de Grieken waarschijnlijk langszij komen. Zij spelen tegen Omonia, dat nog maar één punt heeft. PSV deed in de laatste Europa League-wedstrijd goede zaken door met 3-2 van PAOK te winnen, nadat het 0-2 had achtergestaan.

Teamnieuws

Granada mist drie spelers in aanloop naar het duel tegen PSV. Neyder Lozano ligt er lang uit door een scheenbreuk. Daarnaast zijn Víctor Díaz en Fede Vico ook al een paar weken uit de roulatie door blessures. Zij worden allemaal nog niet terugverwacht tegen PSV.

Bij PSV zijn Marco van Ginkel, Érick Gutiérez, Armando Obispo en Maximiliano Romero allemaal al langer geblesseerd en nog niet fit. Ryan Thomas raakte begin november geblesseerd en ook hij doet niet mee tegen Granada. Sinds het afgelopen weekend kan PSV wel weer beschikken over Mario Götze, dus dat is goed nieuws voor de Eindhovenaren.

Voorsprong weggegeven

PSV zal zure herinneringen hebben aan de eerste ontmoeting met Granada. Het kwam net voor rust op voorsprong door een goal van Götze, maar in de tweede helft ging het alsnog mis. Granada scoorde twee keer en was hierdoor uiteindelijk te sterk met 1-2. Het ging erg gelijk op, waardoor een gelijkspel ook niet onverdiend geweest zou zijn.

De verwachting is dat het dit keer weer gelijk opgaat en dit is ook terug te zien in de quotes. Een overwinning van Granada levert een quotering van 2.42 op en een zege van PSV 2.80.

Granada – PSV tip

Het zijn de nummers één en twee van de groep en de vorige keer ging het erg gelijk op. Voor Granada is een gelijkspel ook nog geen ramp en voor PSV is het zaak om te winnen, zodat het PAOK voor blijft. De Nederlandse club doet het prima en Granada is vooral sterk in de Europa League. De tip voor Granada – PSV is dat het duel eindigt in een gelijkspel en deze voorspelling heeft een quote van 3.25.

Granada – PSV Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst Granada: 2.42
Gelijkspel: 3.25
Winst PSV: 2.80