18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Frankrijk – Zwitserland, voorspelling – wedden, quotes en tip, 28 juni 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Frankrijk – Zwitserland, EK 2020
Aanvang: Maandag 28 juni, 21.00 uur
Beste wedtip: K. Mbappe 1 of meer schoten op doel in beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

Frankrijk is als regerend wereldkampioen de grote favoriet voor het EK 2020. In de groep des doods gingen de Fransen met goed spel door naar de achtste finale. Zwitserland werd derde in groep A en treft daardoor de wereldkampioen. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op de wedstrijd Frankrijk – Zwitserland.

Kylian Mbappé moet beter

Frankrijk begon het toernooi uitstekend door met 1-0 van Duitsland te winnen. Dit kwam door een eigen doelpunt van Mats Hummels. Met een beetje meer geluk was deze wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Frankrijk geëindigd. Kylian Mbappé maakte een doelpunt en gaf een assist op Karim Benzema. Bij beide doelpunten stond Mbappé echter buitenspel, dus werden de goals afgekeurd. Mede hierdoor staat Mbappé na drie wedstrijd nog altijd op nul goals.

De Hongaren wisten Frankrijk te verrassen en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd tegen Portugal was een spektakelstuk. Cristiano Ronaldo speelde tegen zijn oude teamgenoot Karim Benzema. Beide aanvallers wisten twee keer te scoren en de wedstrijd eindigde dan ook in een 2-2 gelijkspel.

Frankrijk kan dus beschikken over het supertrio Karim Benzema, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann. Van deze drie heeft alleen Mbappé het net nog niet gevonden. Hij is duidelijk op zoek naar een doelpunt, maar speelt zeker niet egoïstisch. Frankrijk zit in de moeilijke kant van het schema. Hierdoor moet de ploeg veel topwedstrijden spelen om de finale te kunnen bereiken. Frankrijk kan een scorende Mbappé wel gebruiken.

Shaqiri in vorm

Zwitserland is derde geëindigd in de groep met Italië, Wales en Turkije. In de eerste wedstrijd speelde Zwitserland ongelukkig gelijk tegen Wales (1-1). De Zwitsers waren een stuk beter dan Wales, maar gaven de overwinning uit handen. Tegen Italië maakte Zwitserland geen kans en verloor de ploeg met 3-0. In de laatste wedstrijd tegen Turkije moest het gebeuren voor de Zwitsers.

In de wedstrijd tegen Turkije liet Zwitserland zien waar het toe in staat is. Haris Seferovic maakte snel de 1-0 voor Zwitserland. Daarna moest Turkije komen en begon de grote Xherdan Shaqiri-show. Hij maakte twee schitterende doelpunten en dankzij Shaqiri wist Zwitserland met 3-1 te winnen. Shaqiri speelt nauwelijks bij Liverpool en dat was goed te zien in de eerste wedstrijden van het toernooi. Maar hij lijkt echt in het toernooi te groeien en de speeltijd doet hem goed. Shaqiri wordt steeds beter en is de gevaarlijkste pion van Zwitserland.

Onderling resultaat

De laatste keer dat deze landen elkaar troffen was tijdens het EK in 2016. Zwitserland zat samen met Frankrijk in groep A. Dit was de derde wedstrijd van de groep en Frankrijk was al door naar de achtste finale. Dat blijkt uit de opstelling van Frankrijk: de Fransen speelde duidelijk met een paar wisselspelers in de basis. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Op het WK in 2014 speelde de twee ook tegen elkaar. Toen wist Frankrijk met 2-5 te winnen van de Zwitsers.

Frankrijk – Zwitserland tip

Frankrijk is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Zwitserland hoopt op een sprookje en wacht op magische momenten van Shaqiri. Bij Frankrijk zal Mbappé er alles aan doen om eindelijk een doelpunt te maken. Daarom de tip: wedden op ‘K. Mbappé 1 of meer schoten op doel in beide helften’ met een quote van 2.20 bij Toto.

Frankrijk – Zwitserland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Frankrijk: 1.55
Gelijkspel: 4.00
Winst Zwitserland: 6.40