Wedstrijd: Fortuna Sittard – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 november 2020, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

Fortuna Sittard, de hekkensluiter van de Eredivisie, krijgt deze zondag Feyenoord op bezoek. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Fortuna Sittard – Feyenoord.

Chaos 

Fortuna Sittard staat laatste in de Eredivisie met drie punten uit acht wedstrijden. Kevin Hofland stond dit seizoen aan het roer bij de Limburgers. Echter is hij aan het begin van de interlandperiode ontslagen. Er is nog geen opvolger voor Hofland gehaald en tegen Feyenoord fungeert Sjors Ultee als hoofdtrainer. Ultee was de assistent van Hofland en is tevens de Technisch Directeur van Fortuna. Chaos alom in Sittard.

Fortuna heeft dus drie punten behaald uit de laatste acht wedstrijden. Dit werd gedaan door drie keer gelijk te spelen. De Limburgers wachten nog altijd op de eerste overwinning. Ondanks dat Hofland werd ontslagen na de wedstrijd tegen PEC Zwolle, pakte de ploeg daar wel een punt. De wedstrijd tegen PEC eindigde in 2-2. Het gaat zeker niet lekker in Sittard, maar het team kan wel hoop putten uit het punt tegen PEC.

Imposante reeks

30 oktober 2019: op deze dag werd Dick Advocaat aangesteld als trainer van Feyenoord. Sindsdien verloor Feyenoord niet één duel in de Eredivisie. Zondag speelt Feyenoord tegen Fortuna en als deze wedstrijd ook wordt gewonnen, dan is de club al 389 dagen ongeslagen in de Eredivisie, een imposante reeks. Feyenoord staat momenteel vierde in de Eredivisie op 18 punten. Alleen PSV, Vitesse en Ajax hebben meer punten. Toch staan ze niet ver achter: Ajax en Vitesse hebben allebei 21 punten.

Voorafgaand aan de interlandbreak ging het prima bij de Rotterdammers. Er was drie keer op rij gewonnen, met als hoogtepunt de 3-1 overwinning op CSKA Moskou in de Europa League. Voor en na deze Europa League-wedstrijd werd er in extremis met 2-3 gewonnen van FC Emmen. Verder versloegen de Rotterdammers FC Groningen met 2-0. Advocaat kan terugkijken op goede weken, maar moet zijn ploeg ook scherp houden voor de aankomende wedstrijden. Want na Fortuna staat CSKA Moskou alweer op het programma. Drukke tijden in de voetballerij, ook voor Feyenoord.

Onderlinge resultaten

In de afgelopen twee seizoenen hebben de ploegen elkaar zes keer getroffen. Dit komt omdat ze elkaar de afgelopen jaren in de beker zijn tegengekomen. Feyenoord won vier duels en Fortuna won de andere twee wedstrijden. Fortuna won met 4-2 en 2-0 van Feyenoord. De andere vier wedstrijden won Feyenoord met 2-1, 1-2, 1-4 en 4-1. Feyenoord is in onderling resultaat en doelsaldo in het voordeel. 

Teamnieuws

Er zijn nauwelijks voetbalelftallen die niet één blessure in de selectie hebben. Of het nou corona is of een reguliere blessure, elk team heeft wel iets. Behalve Fortuna Sittard. De Limburgers missen momenteel niet één speler. Al kunnen uit de coronatesten voor de wedstrijden nog nieuwe resultaten komen. Maar Fortuna kan hoogstwaarschijnlijk met de beste elf aan de start staan.

Bij Feyenoord is de ziekenboeg wel overvol. Zo zijn Orkun Kökcü, Justin Bijlow, Christian Conteh, Nicolai Jörgensen, Robert Bozenik, Leroy Fer, Sven van Beek, Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en Ridgeciano Haps allemaal geblesseerd. Je kan bijna een elftal vol blessures opstellen bij Feyenoord. Niet elke blessure is even erg, maar de komende maanden zijn erg druk met bijna wekelijks Europese wedstrijden. Feyenoord zou moeten rouleren om iedereen fit te houden. Het is dan ook maar de vraag met welke elf Advocaat gaat starten tegen Fortuna.  

Fortuna Sittard – Feyenoord tip

Het is een chaos in Sittard en Advocaat lijkt niet te kunnen verliezen in de Eredivisie. De kans dat Feyenoord, ondanks alle blessures, van Fortuna Sittard gaat winnen is dan ook groter dan een nieuwe stunt van de Limburgers. De tip voor de wedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord: wedden op de voorspelling ‘winst Feyenoord’ met een quote van 1.51 bij Toto.

Fortuna Sittard – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Fortuna Sittard: 5.20
Gelijkspel: 4.40
Winst Feyenoord: 1.51