Wedstrijd: Feyenoord – Wolfsberger AC, Europa League
Aanvang: donderdag 29 oktober 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: Steven Berghuis scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

Beide teams speelden gelijk in hun eerste wedstrijd en zullen nu hopen drie punten aan dit treffen over te houden. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Feyenoord – Wolfsberger AC.

Afhankelijkheid

Dit seizoen lijkt het nog sterker dan vorig jaar zo: speelt Steven Berghuis slecht, dan speelt heel Feyenoord slecht. Dit adagium blijkt dit seizoen helemaal te kloppen. Temidden van een selectie die bij lange na niet wedstrijdfit is (hierover meer onder het kopje ‘Teamnieuws’), is de rechtsbuiten annex aanvoerder de enige die een constant hoog niveau lijkt te halen. Lijkt, want ook hij weet niet elke week te presteren.

Afgelopen weekend bleek de afhankelijkheid van Berghuis nogmaals. Tegen favoriet om te degraderen RKC Waalwijk kwamen de Rotterdammers niet verder dan 2-2. En Berghuis wist zich niet aan de malaise te onttrekken. Tip: na de gelijke spelen tegen Sparta (1-1) en Dinamo Zagreb (0-0) werd dus ook niet van RKC gewonnen. Mocht dit een voorbode zijn voor de toekomst, dan kun je wedden op een nieuwe puntendeling. Deze voorspelling heeft een quote van 4.40.

Nieuwkomer

Weinig volgers van Europees voetbal hadden voorafgaand aan vorig seizoen vaak gehoord van Wolfsberger AC. Dat is dan ook niet zo gek omdat de club pas sinds 2012 op het hoogste niveau speelt in Oostenrijk. De derde plekken van de seizoenen 2018/19 en 2019/20 zorgen ervoor dat Wolfsberger nu voor het tweede jaar op een rij meedoet aan de groepsfase van de Europa League. Na de vierde plek van vorig jaar is het doel om het beter te doen.

De concurrentie van Borussia Mönchengladbach, AS Roma en Instanbul Basaksehir was blijkbaar te groot vorig jaar, maar de start was nu al hoopgevender. CSKA Moskou, favoriet voor groepswinst in groep K, werd op 1-1 gehouden in eigen huis. In de competitie is Wolfsberger slecht bezig, met drie nederlagen op een rij (3-1 tegen LASK, 2-4 tegen St. Pölten en 3-4 tegen Rapid Wien). Tip: wedden op de voorspelling dat net als in die duels beide teams scoren, geeft een quote van 1.61.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd Feyenoord – Wolfsberger AC werd nog nooit afgewerkt in Europees verband.

Teamnieuws

Het aloude Feyenoord-probleem speelt weer op: de fitheid van spelers. Sven van Beek, Leroy Fer, João Teixeira, Luis Sinisterra, Robert Bozeník en Nicolai Jörgensen zijn er niet bij en tegen RKC werden Bart Nieuwkoop en Bryan Linssen uit voorzorg naar de kant gehaald. Dit alles betekent waarschijnlijk basisplekken voor Uros Spajic en mogelijk Luciano Narsingh of Christian Conteh.

Tegenstander Wolfsberger AC moet de Georgische zomeraanwinst Guram Giorbelidze en de Kroatische nieuwkomer Dario Vizinger missen, net als het 19-jarige talent Lukas Schöfl. De van Eintracht Frankfurt gehuurde Servisch international Dejan Joveljic moet voor de meeste aanvallende kracht gaan zorgen.

Feyenoord – Wolfsberger AC tip

Feyenoord – Wolfsberger AC: beide teams steken niet in de allerbeste vorm. De thuisploeg is vrijwel volledig afhankelijk van aanvoerder en topscorer Steven Berghuis. Tip: wedden op de voorspelling ‘Steven Berghuis scoort’ met een quote van 2.00 bij Toto.

Feyenoord – Wolfsberger AC Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.50
Gelijkspel: 4.40
Winst Wolfsberger AC: 5.35