18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – PEC Zwolle voorspelling – wedden, quotes en tip 13 januari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Feyenoord – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: Woensdag 13 januari 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord & Over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

De Nederlandse voetbalkalender staat bomvol in januari, waardoor er veel doordeweekse wedstrijden zijn. Feyenoord ontvangt woensdag PEC Zwolle in aanloop naar de klassieker van zondag. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Feyenoord – PEC Zwolle.

Aangesloten bij de top

Feyenoord won zondag met 0-2 op bezoek bij stadsgenoot Sparta. Het duel was niet erg vermakelijk voor de neutrale kijker, maar de ploeg van Dick Advocaat is het nieuwe jaar wel met drie punten gestart. Dit was bij Ajax en PSV niet het geval, want zij speelden met 2-2 gelijk tegen elkaar.

Daardoor is de achterstand van Feyenoord kleiner geworden in de afgelopen speelronde. De Rotterdammers staan nu op de derde plek met 32 punten, wat er maar drie minder zijn dan het aantal punten van koploper Ajax. Feyenoord speelt komende zondag tegen de club uit Amsterdam en dat wordt dus een erg belangrijke wedstrijd voor de strijd bovenin.

Linkerrijtje in zicht

PEC Zwolle had het zwaar vorig seizoen, waardoor het op de vijftiende plek eindigde. De club staat er nu een stuk beter voor. Momenteel is de elfde plek de positie van PEC en het behaalde tot nu toe zeventien punten. De nummer negen, Sparta, heeft één puntje meer. De club uit Zwolle zit dus erg dicht tegen het linkerrijtje aan. Toch moet PEC zich nog niet rijk rekenen, want als het naar onderen kijkt ziet het dat de concurrentie daar ook erg dichtbij is.

In de laatste speelronde speelde PEC knap gelijk in eigen huis tegen AZ. Het kwam zelf al na negen minuten op voorsprong, maar zag de club uit Alkmaar in de tweede helft op gelijke hoogte komen. Het bleef hierbij waardoor allebei de clubs er met een punt vandoor gingen.

Teamnieuws

Feyenoord heeft dit seizoen veel pech als het om blessures gaat. Momenteel mist de club dan ook een viertal aan spelers. Justin Bijlow, Orkun Kökcü, Róbert Bozenik en João Teixeira waren allemaal niet inzetbaar in de derby tegen Sparta. Dick Advocaat kon wel weer over Ridgeciano Haps beschikken. Daarnaast maakte de Eredivisie kennis met de nieuwe spits van Feyenoord, Lucas Pratto. De mogelijkheden zijn woensdag hetzelfde voor Advocaat, maar het is de vraag of hij ook dezelfde elf opstelt met dit drukke programma.

Bij PEC Zwolle zijn de problemen een stuk kleiner, want er zijn geen opvallende blessures bekend.

Laatste ontmoeting

De laatste wedstrijd tussen deze teams speelde zich af in Zwolle, maar werd gewonnen door Feyenoord. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. De clubs hadden bijna evenveel balbezit en creëerden ook ongeveer evenveel kansen. De Rotterdammers gingen zuiniger met de kansen om, waardoor ze uiteindelijk het veld afstapten met een 0-2 overwinning. Steven Berghuis nam zijn team op sleeptouw door twee keer te scoren. Feyenoord is de grote favoriet voor de aanstaande ontmoeting, want een zege van de Rotterdamse club heeft een quote van 1.38. Een zege van PEC Zwolle levert een quotering van 7.00 op.

Feyenoord – PEC Zwolle tip

Het is niet vreemd dat Feyenoord de favoriet is woensdag. De club draait prima en staat dan ook op de derde plaats. PEC doet het ook niet onaardig, maar lijkt niet twee wedstrijden op rij te kunnen stunten. De tip voor Feyenoord – PEC Zwolle is daarom: Winst Feyenoord & Over 1.5 doelpunten. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.51.

Feyenoord – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Feyenoord: 1.38
Gelijkspel: 4.75
Winst PEC Zwolle: 7.00