18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – FC Utrecht Eredivisie voorspelling – wedden, quotes en tip 29 november 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Feyenoord – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: Zondag 29 november, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.69

FC Utrecht komt op bezoek in de Kuip voor een belangrijk duel. Feyenoord is nog ongeslagen en wil deze status graag behouden, terwijl FC Utrecht de laatste weken veel punten aan het verspelen is. Lees de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Feyenoord – FC Utrecht.

MVP Berghuis

Dick Advocaat is nog altijd ongeslagen als trainer van Feyenoord in de Eredivisie. Ook de eerste negen wedstrijden van het huidige seizoen leverden allen minstens een punt op. Ondanks een vroege achterstand en een rode kaart voor Orkun Kökçü, werd in de vorige speelronde met 1-3 gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Advocaat weigert gewoon te verliezen in de competitie.

In de Europa League liet Feyenoord wederom zien dat het moeilijk te verslaan is. Midweeks kreeg Nicolai Jørgensen in de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou na 48 minuten rood en moest Feyenoord met tien man verder. De tien Rotterdammers hielden de 0-0 stand vast en pakten zo een punt. Feyenoord klom hierdoor naar de tweede plek in de Europa League-groep en heeft overwintering nog in eigen hand.

Feyenoord won de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie. FC Emmen, FC Groningen en Fortuna Sittard werden allemaal verslagen. De overwinningen waren allemaal niet gemakkelijk, maar de Rotterdammers sleepten zich er telkens doorheen. Door deze reeks houdt Feyenoord de achterstand op koploper Ajax klein. Feyenoord staat op de derde plaats met 21 punten, drie punten achterstand op de lijstaanvoerder uit Amsterdam. 

Samen met Danilo van FC Twente is Steven Berghuis de topscorer van de Eredivisie. De aanvoerder van Feyenoord loopt één op één, met negen doelpunten uit negen wedstrijden. Berghuis gaf ook nog vijf assists. Berghuis is de MVP van de Eredivisie: hij is bij de meeste doelpunten betrokken. Blijft Berghuis één op één lopen door te scoren tegen FC Utrecht? Wedden op een doelpunt van Berghuis heeft een quote van 1.93.

Teleurstellend seizoen

Na het vertrek van John van den Brom bij FC Utrecht hebben de Domstedelingen nog niet gewonnen. Interim-trainer René Hake verloor met zijn ploeg met 0-3 van Ajax en speelde met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle.

Ook voor het vertrek van Van den Brom won FC Utrecht heel weinig wedstrijden. De club won alleen van RKC Waalwijk en FC Twente, waardoor het tot nu toe tien punten verzamelde. Hiermee staat Utrecht op een negende plek in de competitie. FC Utrecht sprak aan het begin van het seizoen de ambitie uit de top drie aan te vallen, maar is vooralsnog bezig aan een behoorlijk teleurstellend seizoen.

FC Utrecht scoort moeizaam. In de Eredivisie trof het slechts negen keer doel. Ter vergelijking: Steven Berghuis maakte evenveel doelpunten in de competitie. Sander van de Streek, Gyrano Kerk en Mimoun Mahi scoorden allemaal twee doelpunten en zijn hiermee gedeeld ‘topscorer’ van Utrecht.

Vorige ontmoetingen

Ontmoetingen tussen FC Utrecht en Feyenoord zijn vaak spannend. Feyenoord wint meestal, maar in recente ontmoetingen was dat altijd met maximaal één doelpunt verschil. De laatste overwinning van FC Utrecht op Feyenoord in de Kuip dateert van augustus 2014. Van de laatste tien officiële ontmoetingen won FC Utrecht er slechts één.

Afwezigen

Feyenoord heeft een waslijst aan afwezigen. Luis Sinisterra, Sven van Beek, Leroy Fer, Róbert Boženík, Christian Conteh en Justin Bijlow zijn allemaal afwezig vanwege een blessure. Vanwege zijn rode kaart tegen Fortuna Sittard is Orkun Kökçü geschorst voor dit duel.

Bij FC Utrecht ontbreekt alleen reservekeeper Fabian de Keijzer door een blessure.

Feyenoord – FC Utrecht tip

Feyenoord is de favoriet voor deze wedstrijd. De Rotterdammers zijn in vorm, tegenstander FC Utrecht is dat niet. Onder aanvoering van Steven Berghuis zal de thuisploeg de reeks van overwinningen in de Eredivisie voort willen en waarschijnlijk ook kunnen zetten. De tip: Wedden op ‘Feyenoord wint’ met een quote van 1.69 bij Toto.

Feyenoord – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst Feyenoord: 1.69
Gelijkspel: 4.00
Winst FC Utrecht: 4.15