18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 9 mei 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Feyenoord – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Zondag 9 mei 2021, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.55

Feyenoord – Ajax is de grootste wedstrijd van Nederland. De Klassieker is altijd spannend en ondanks de problemen bij Feyenoord wordt het ongetwijfeld een interessante wedstrijd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Feyenoord – Ajax.

Het laatste kunstje van Advocaat?

Dick Advocaat stopt er mee aan het einde van dit seizoen en hij heeft nog drie competitiewedstrijden om zijn loopbaan een beetje positief te eindigen. Na de 3-2 nederlaag van Feyenoord tegen ADO Den Haag was Advocaat in zak en as. Maandag heeft hij met de selectie en de club gepraat en besloten het seizoen gewoon af te maken. Advocaat zou Advocaat niet zijn als hij zondag niet iets uit de hoge hoed gaat toveren.

Feyenoord staat nu vijfde in de Eredivisie en lijkt genoegen te moeten nemen met een plek in de play-offs voor de Conference League. Een overwinning tegen rivaal Ajax is meer dan welkom in Rotterdam. Het team kan wel wat extra moraal gebruiken richting die play-offs. Ondanks de mindere weken is alles mogelijk tegen Ajax. De Klassieker is namelijk een wedstrijd op zich.

Kers op de taart

Het seizoen van Ajax verliep bijna perfect. De Amsterdammers hebben de Eredivisie en de KNVB Beker gewonnen, maar hadden op meer gehoopt in Europa. Toch kunnen Erik ten Hag en de club niet ontevreden zijn. Er zit duidelijk een stijgende lijn in bij Ajax dit seizoen. Voor de winterstop was het een stuk minder overtuigend. In 2021 leek alles op zijn plaats te vallen bij de tactiek van Ajax. Nu zou een overwinning tegen aartsrivaal Feyenoord een kers op de taart zijn.

Aan de vorm van Ajax ligt het in ieder geval niet. De laatste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen door Ajax. In die zeven wedstrijden kreeg de ploeg maar twee doelpunten tegen. Ajax heeft dus meerdere wapens waar het op kan bouwen. De club heeft niet alleen de meeste doelpunten gemaakt dit seizoen, maar ook de minste goals tegen gekregen. Zelfs als Feyenoord lang de bal heeft hoeft Ajax zich niet direct veel zorgen te maken.  

Teamnieuws

Het is loopt al niet lekker bij Feyenoord en dan moet Advocaat het in De Klassieker ook nog eens doen zonder de geschorste aanvoerder Steven Berghuis en middenvelder Jens Toornstra. Normaal zijn dit zeer betrouwbare en goede spelers, maar Feyenoord zal het zonder deze sterkhouders moeten doen. Daarnaast zijn Christian Conteh, Bart Nieuwkoop en Aliou Balde ook nog afwezig door blessures. Advocaat zal even moeten puzzelen om tot een goed elftal te komen.

Bij Ajax is Daley Blind natuurlijk afwezig door een blessure. Verder zal Nicolás Tagliafico ook niet spelen. De linksback is net als Toornstra en Berghuis geschorst voor deze wedstrijd. Het wordt interessant hoe Ten Hag zijn gemis op gaat vangen.

Eerder dit seizoen

Op 17 januari namen de ploegen het ook al tegen elkaar op. Toen eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Ajax door een treffer van Ryan Gravenberch. In de eerste helft was Ajax duidelijk beter dan Feyenoord en de score leek dan ook op te gaan lopen na de rust. Niks was minder waar, Feyenoord kwam goed terug na de rust en had een paar goede kansen op de gelijkmaker. Die treffer viel niet en dus eindigde de wedstrijd in 1-0.  

Feyenoord – Ajax tip

De Klassieker is altijd een wedstrijd op zich: alles kan gebeuren. Daarom is Feyenoord zeker niet kansloos om deze wedstrijd te winnen. Echter wijst alles er wel op dat Ajax de wedstrijd zal gaan domineren en veel kansen zal creëren. De tip is dan ook: wedden op ‘Ajax wint’ met een quote van 1.55 bij Toto.

Feyenoord – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Feyenoord: 4.75
Gelijkspel: 4.45
Winst Ajax: 1.55