18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Feyenoord, voorspelling – wedden, quotes en tip 11 april 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: FC Utrecht – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Zondag 11 april 2021, 12.15 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.85

Feyenoord wil voor volgend seizoen een Europees ticket bemachtigen. Daarvoor moet de club eigenlijk de vierde plaats bemachtigen in de Eredivisie. Feyenoord staat nu nog vijfde en een overwinning op FC Utrecht is dan ook noodzakelijk dit weekend. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op FC Utrecht – Feyenoord.

Net niets

FC Utrecht lijkt elk jaar de ambitie uit te spreken dat het de top van Nederland uit wil dagen. Toch lukt het de club eigenlijk nooit. Utrecht staat op de zevende plaats en heeft niet veel meer te winnen of verliezen dit seizoen. De ploeg speelt wel degelijk goed en mooi voetbal op momenten, maar is simpelweg te wisselvallig. Zo werd er dit seizoen pas zes keer verloren, dat is minder dan Vitesse (7) dat vierde staat. Echter speelde Vitesse vier keer gelijk en Utrecht elf keer. Het is vaak net niet bij Utrecht.

Vorige week tegen hekkensluiter ADO Den Haag was het wel weer goed van Utrecht. Door doelpunten van Gyrano Kerk, Joris van Overeem, Othman Boussaid en Adam Maher wist de ploeg met 1-4 te winnen in Den Haag. De ploeg, onder leiding van René Hake, gaat zeker met een gevoel naar de wedstrijd tegen Feyenoord.

Utrecht moet het in aanvallend opzicht vooral hebben van aanvallende middenvelder Sander van de Streek. De middenvelder wist al acht doelpunten te maken en vier assists te geven dit seizoen. Voor een doelpunt van Sander van de Streek kun je een quotering van 2.80 krijgen bij Toto.

Laatste kunstje van Advocaat

Dick Advocaat, trainer van Feyenoord, lijkt dan toch echt bezig aan zijn laatste maanden als voetbaltrainer. Dit heeft hij echter al meerdere malen gezegd, dus wie weet zien we hem volgend jaar weer op het veld verschijnen. Advocaat was uitstekend begonnen als trainer van Feyenoord, maar de laatste maanden gaat het minder. Er wordt te vaak gelijkgespeeld door de Rotterdammers, waardoor de ploeg veel kostbare punten laat liggen. Hierdoor staat de ploeg nu vijfde, op vier punten achter de nummer vier Vitesse.

Vorige week wist Feyenoord met 2-0 te winnen van Fortuna Sittard. Dit kwam door doelpunten van Bryan Linssen en Steven Berghuis. Vooral Berghuis was weer belangrijk met een goal en een assist. De vorm die Berghuis te pakken had bij het Nederlands elftal lijkt hij mee te hebben genomen naar de club. Dit kan Feyenoord goed gebruiken: de meeste aanvallende impulsen komen van de rechtsbuiten.

Berghuis is dan ook de belangrijkste speler van Feyenoord. Dit seizoen heeft hij alweer zestien doelpunten gemaakt en twaalf assists gegeven. Hij is bij 28 doelpunten betrokken in 27 wedstrijden in de Eredivisie. Elke wedstrijd is Berghuis dus wel goed voor een doelpunt. Voor de weddenschap ‘Steven Berghuis scoort’ is de quotering 2.43.  

Teamnieuws

Utrecht moet het zonder Justin Hoogma en Tommy St. Jago doen tegen Feyenoord. Verder werden Mimoun Mahi en Bart Ramselaar er tegen ADO Den Haag met een blessure uitgehaald. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe erg de blessures van deze spelers zijn.

Feyenoord moest tegen Fortuna Orkun Kökcü, Marcos Senesi en Luis Sinisterra missen vanwege het coronavirus. Verder zijn Bart Nieuwkoop, Christian Conteh en Nicolai Jörgensen ook afwezig door reguliere blessures. Het is nog onduidelijk of Kökcü, Sinisterra en Senesi nog altijd positief zijn getest en dus niet mee mogen doen tegen Utrecht.

FC Utrecht – Feyenoord tip

Beide ploegen hebben aardig wat blessureleed en zullen dus niet met de beste elf kunnen starten. Feyenoord lijkt een bredere selectie te hebben dan Utrecht en zou deze wedstrijd dan toch moeten winnen. De tip: wedden op ‘Feyenoord wint’ met een quote van 2.85 bij Toto.

FC Utrecht – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst FC Utrecht: 2.24
Gelijkspel: 3.55
Winst Feyenoord: 2.85