18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Twente – PSV Eredivisie, voorspelling – wedden, quotes en tip 22 november 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Twente – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 22 november 2020, 16.45 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

FC Twente is verrassend goed aan het seizoen begonnen. Nu komt titelkandidaat PSV op bezoek in Enschede. Hier lees je voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Twente – PSV.

Aanvallers

Toen Ron Jans aangesteld werd als trainer van FC Twente, had niemand verwacht dat de ploeg uit Enschede zo goed zou beginnen. Na acht speelronden staat Twente op een vijfde plaats, slechts vier punten achter koploper Ajax. Voorafgaand aan de interlandbreak versloeg FC Twente zowel PEC Zwolle als ADO den Haag met grote cijfers. Eerst werd PEC met 5-1 opzij gezet, een week later werd ADO met 4-2 verslagen.

De Enschedese aanval is dit seizoen in topvorm. Buitenspeler Václav Černý, gehuurd van FC Utrecht, gaf al vijf assists en scoorde zelf vier keer. Spits Danilo vond al acht keer het doel en is hiermee gedeeld topscorer. Ook heeft de Braziliaan, gehuurd van Ajax, al vier assists achter zijn naam staan. Inzetten op een doelpunt van Danilo heeft een quotering van 2.75.

FC Twente kreeg slechts acht tegendoelpunten dit seizoen. Mede door deze statistiek verdiende doelman Joël Drommel zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. De 24-jarige doelman mocht nog niet debuteren, maar zal erop gebrand zijn om zijn sterke fase bij FC Twente door te zetten tegen PSV.

Belangrijk wapen

PSV heeft de corona-uitbraak binnen de selectie overleefd. In de Eredivisie werden de laatste twee duels voorafgaand aan de interlandbreak gewonnen, waardoor de Eindhovenaren op een derde plaats staan op twee punten achter Ajax en Vitesse.

Tot nu toe kreeg PSV heel weinig doelpunten tegen in de Eredivisie. Slechts vijf treffers moest de ploeg uit Eindhoven incasseren dit seizoen. Hiermee is PSV samen met Ajax en Vitesse de best verdedigende ploeg uit de competitie. Zowel Donyell Malen als Noni Madueke scoorde vier goals in de Eredivisie tot nu toe. 

Door zijn goede spel bij PSV mocht Philipp Max debuteren voor Duitsland. Bij zijn debuut voor Die Mannschaft deed Max meteen wat hij bij PSV al vijf keer dit in de Eredivisie: een assist geven. De voorzetten van de linksback zijn een geweldig wapen en hebben PSV al meerdere doelpunten opgeleverd. 

Onderlinge resultaten

Vorig seizoen eindigden de duels tussen FC Twente en PSV beiden in een 1-1 gelijkspel. De duels daarvoor was PSV vaak te sterk. De afgelopen twaalf officiële onderlinge duels leverden geen overwinning op voor de Tukkers.

Afwezigen

PSV mist sowieso Marco van Ginkel, Érick Gutiérrez en Maximiliano Romero door blessures. Ryan Thomas miste het laatste duel voor de interlandbreak. Het is nog niet duidelijk of hij terug is tegen FC Twente.

Bij Twente ontbreekt Queensy Menig. Hij zit in zelfisolatie omdat hij besmet raakte met het coronavirus.

FC Twente – PSV tip

Zowel de stand als de onderlinge historie spreken niet in het voordeel van FC Twente. Ondanks de sterke start van Twente dit seizoen is PSV overduidelijk de favoriet. Zeker nu bij PSV de selectie weer completer is geworden, moet PSV dit duel kunnen winnen. Beide teams hebben laten zien dat ze veel kunnen scoren. Een doelpuntrijke wedstrijd valt te verwachten. De tip: inzetten op de weddenschap ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een quote van 1.54 bij Toto.

FC Twente – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst FC Twente: 5.10
Gelijkspel: 4.25
Winst PSV: 1.54