18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Twente – Ajax, voorspelling – wedden, quotes en tip 14 januari 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: FC Twente – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Donderdag 14 januari, 20.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint en meer dan 3.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.11

De cruciale maand januari is voor Ajax begonnen met een gelijkspel tegen PSV. Nu staat de uitwedstrijd tegen subtopper FC Twente op het programma. Hier lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Twente – Ajax.

Sterke aanval

FC Twente begon 2021 met een simpele 4-1 overwinning tegen FC Emmen. Door deze overwinning steeg de ploeg van Ron Jans naar de zesde plaats in de Eredivisie. De Tukkers hebben 27 punten na vijftien wedstrijden. Koploper Ajax staat slechts acht punten voor op FC Twente.

Het maken van doelpunten gaat FC Twente gemakkelijk af. In de vijftien competitieduels werden dertig doelpunten gemaakt. Gemiddeld scoort de ploeg dus twee doelpunten per wedstrijd. De doelpunten van FC Twente moeten wel altijd komen van de voorhoede. Spits en Ajax-huurling Danilo is met elf goals de nummer twee van de topscorerlijst van de Eredivisie. Alleen Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo wist vaker te scoren. Buitenspelers Václav Černý en Queensy Menig maakten allebei zes doelpunten.

Doelpuntenmakers

PSV liet Ajax flink schrikken afgelopen weekend. De ploeg uit Eindhoven kwam met 0-2 voor in de ArenA. Ajax kwam dankzij doelpunten van Quincy Promes en Antony terug tot 2-2. Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop werd door de ploeg van Erik ten Hag gelijkgespeeld: het duel met Willem ll eindigde in 1-1. Door het gelijkspel met PSV bleef Ajax de koploper van de Eredivisie. De Amsterdammers hebben één punt voorsprong op PSV. Feyenoord en Vitesse volgen op drie punten achterstand.

Waar FC Twente gemiddeld twee doelpunten maakt per wedstrijd, staat dit gemiddelde bij Ajax op meer dan drie goals per wedstrijd. De grote kracht van Ajax is de veelzijdigheid in doelpuntenmakers. Zeven spelers uit de selectie van Ten Hag maakten al vijf doelpunten of meer in de competitie.
Dušan Tadić is clubtopscorer met negen doelpunten in de Eredivisie.

Naast het maken van veel doelpunten, krijgt Ajax ook nog eens weinig goals tegen. Zowel Feyenoord, Vitesse als Ajax kregen slechts twaalf doelpunten tegen dit seizoen. Opvallend is wel dat Ajax de laatste weken de doelpunten een stuk makkelijker tegen krijgt. De afgelopen drie competitiewedstrijden wist doelman André Onana zijn doel niet schoon te houden.

Tegen PSV mocht Sébastien Haller een helft meedoen. De van West Ham United overgekomen recordaankoop scoorde al binnen vijf minuten, echter werd zijn goal afgekeurd vanwege buitenspel. De kans is groot dat de Fransman tegen FC Twente in de basis begint. Bij FC Utrecht maakte Haller 45 competitiedoelpunten in drie seizoenen.

Vorige ontmoeting

Begin december was de vorige ontmoeting tussen Ajax en FC Twente. Queensy Menig maakte twee doelpunten en bezorgde FC Twente een enorme stunt: er werd met 1-2 gewonnen in de Johan Cruijff ArenA.

Vorig seizoen speelden beide ploegen één keer tegen elkaar. In Enschede won Ajax met 2-5. De Amsterdammers eindigden het afgebroken seizoen bovenaan, FC Twente stond op de veertiende plaats toen de Eredivisie werd stilgelegd.

FC Twente – Ajax tip

Ajax is koploper van de Eredivisie. Daarnaast is de ploeg uit Amsterdam in alle statistieken de sterkste ploeg van Nederland. Zowel Ajax als FC Twente scoort makkelijk. Een doelpuntrijke ontmoeting met Ajax als winnaar valt te verwachten. De tip voor deze wedstrijd: wedden op ‘Ajax wint en meer dan 3.5 doelpunten’ met een quote van 2.11 bij Toto.

FC Twente – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst FC Twente: 7.05
Gelijkspel: 5.45
Winst Ajax: 1.32