18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg voorspelling – wedden, quotes en tip 5 augustus 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd:  FC Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg, Europa League
Aanvang: Woensdag 5 augustus 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Woensdag spelen FC Shakhtar Donetsk en VfL Wolfsburg voor de tweede keer tegen elkaar in de Europa League om te bepalen wie een ronde verder bekert. In deze voorbeschouwing behandelen we voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg.

Van Champions League naar Europa League

Shakhtar Donetsk begon dit jaar in de Champions League, maar het eindigde als derde in groep C achter Manchester City en Atalanta Bergamo. De kampioen van Oekraïne had slechts één punt minder dan de Italiaanse club. Dat is de reden waarom Shakhtar nu uitkomt in de Europa League en in de 1/16e finale schakelde het gelijk een sterke tegenstander uit.

Benfica was namelijk de eerste tegenstander in de Europa League en over twee wedstrijden gezien was Shakhtar met 5-4 te sterk. In eigen huis won de club uit Donetsk met 2-1 en in Portugal eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Het leek er even op of Benfica zou doorgaan, want het kwam in het tweede duel met 3-1 voor, maar Shakhtar vocht zich knap terug in de wedstrijd.

Prima toernooi

Wolfsburg speelt een goed toernooi. De club eindigde als nummer twee in de groep, maar het behaalde wel elf punten uit zes wedstrijden. Het verloor in heel dit seizoen van de Europa League nog maar één keer. Dit kwam wel mede door de tegenstanders, want groep I was zeker niet de sterkste met Gent, Saint-Étienne en Oleksandria als andere teams.

In de eerste ronde van de knock-outfase kwam Wolfsburg het Zweedse Malmö tegen. Die club werd eerste in groep B met FC Kopenhagen, Dynamo Kiev en Lugano als tegenstanders. Wolfsburg bleek een maatje te groot voor Malmö, want thuis won de Duitse club met 2-1 en uit zelfs met 0-3. Met het vertrouwen zat het dus wel goed voorafgaand aan de achtste finale.

Blessures

Bij Shakhtar zijn er een paar spelers die al een tijdje geblesseerd zijn. Zo zijn Ismaily en Maksim Malyshev allebei geopereerd aan een blessure die ze in juni opliepen. Vorige week raakte ook Vladyslav Vakula geblesseerd en hij wordt pas in november terug verwacht. Shakthar mist daardoor op elke linie wel een speler.

Wolfsburg moet ook een aantal spelers missen. Ignacio Camacho is er sinds 2018 al niet meer bij door een zware blessure. William scheurde in februari zijn kruisband, waardoor hij pas later dit jaar weer in actie komt. Dan zijn er nog twee spelers die niet mee doen bij de Duitse club en dit zijn Paulo Ótavio en Kevin Mbabu. Dit zijn twee vleugelverdedigers, dus de verdediging is wat zwakker dan normaal.

Eerste wedstrijd

De verschillen waren klein in de eerste onderlinge wedstrijd. Wolfsburg kreeg net wat meer kansen, maar kwam niet makkelijk tot scoren. Shakhtar ging wat beter met de mogelijkheden om en won uiteindelijk ook met 1-2. Dit is een goede uitgangspositie voor de kampioen van Oekraïne. Bij een gelijkspel of een 0-1 nederlaag is de club alsnog door naar de kwartfinales. ‘Shakhtar To Qualify’ heeft daarom slechts een quote van 1.20.

FC Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg tip

Het ging de vorige keer erg gelijk op en beide teams kregen genoeg kansen om te scoren. Zowel Shakhtar als Wolfsburg kwam ook tot scoren en dit keer heeft de Duitse club minimaal twee goals nodig, waardoor er risico genomen moet worden. De kans op doelpunten is daarom nog groter en de tip bij deze wedstrijd is daarom dat beide teams scoren. Deze voorspelling van FC Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg heeft een quote van 1.59.

FC Shakhtar Donetsk – VfL Wolfsburg Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Shakhtar Donetsk: 2.23
Gelijkspel: 3.45
Winst VfL Wolfsburg: 2.95