18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Porto – Sporting Lissabon voorspelling – wedden, quotes en tip 27 februari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: FC Porto – Sporting Lissabon, Primeira Liga
Aanvang: zaterdag 27 februari 2021, 21.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.25

Een ware topper in de Portugese competitie, waar de koploper op bezoek gaat bij de nummer twee. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel FC Porto – Sporting Lissabon.

Voorsprong

Bij FC Porto is men wel wat gewend qua prijzen. Elk jaar staat de club uit de tweede stad van Portugal voor een titanenstrijd met Benfica voor de prijzen in het Portugese topvoetbal. Zo werd de club in 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2018 en 2020 kampioen en tussendoor drie keer derde en drie keer tweede. Dit seizoen wordt een titel lastig, dus het doel is voornamelijk de voorsprong op Braga en Benfica bewaren.

Het probleem van Porto is de laatste tijd wel duidelijk. De club wist namelijk in februari drie wedstrijden op rij niet te winnen, maar slechts gelijk te spelen. Tegen Belenenses (0-0), Braga (2-2) en Boavista (2-2) moest het team van coach Sérgio Conceição driemaal genoegen nemen met een puntendeling. Tip: in de laatste vijf wedstrijden op rij kwamen beide ploegen tot minimaal een goal. Wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ levert je een quote op van 1.93.

Unicum

Het kan werkelijk waar niet op met Sporting Lissabon. Vorig seizoen werd afgesloten op een vierde plaats in de Primeira Liga, na vier derde plekken in vijf jaar tijd. Kort gezegd: een leuke subtopper, maar geen reële kanshebber voor de prijzen. Hoe anders is het nu? Sporting staat voor een unicum, namelijk de eerste landstitel sinds het seizoen 2001/02. Na twintig speelrondes staat de club uit de Portugese hoofdstad liefst tien punten voor op FC Porto.

De cijfers zijn heel erg mooi: zeventien overwinningen, slechts drie gelijke spelen en slechts tien tegengoals. Sinds 19 januari van dit jaar werden acht wedstrijden op rij winnend afgesloten. Sterker nog: in deze fase kreeg Sporting slechts twee tegengoals en won het zesmaal zonder tegendoelpunt. Dit kun je als tip voor je voorspelling gebruiken. Wedden op ‘Sporting Lissabon wint en houdt de nul’ geeft een quote van 4.90.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd FC Porto – Sporting Lissabon is de thuisploeg licht favoriet, met drie zeges in de laatste zes ontmoetingen, tegenover twee nederlagen en een gelijkspel. Het doelsaldo is met 11-8 ook in Porto-voordeel. Een maand geleden won Sporting in eigen huis met 2-1 in het kader van het bekertoernooi.

Teamnieuws

Iván Marcano en Mouhamed Mbaye zijn de twee spelers die FC Porto dit duel moet missen. Otávio krijgt mogelijk de voorkeur boven Luís Díaz op de linkerflank. Verder zal Porto weer terugkeren naar de 4-3-3-formatie in plaats van 3-4-3.

Bij Sporting Lissabon viel Paulinho vorige week geblesseerd uit, dus hij moet langs de kant toekijken in dit duel. Verder kan Rúben Amorim over een volledige selectie beschikken. Op het middenveld moet de coach kiezen tussen João Mário en Matheus Nunes.

FC Porto – Sporting Lissabon tip

FC Porto – Sporting Lissabon: de bezoekers staan ruim voor, maar het kan zomaar eens spannend worden door een puntendeling tussen beide ploegen. Tip: wedden op de voorspelling ‘gelijkspel’ met een quote van 2.04 bij Toto.

FC Porto – Sporting Lissabon Primeira Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Porto: 2.16
Gelijkspel: 3.25
Winst Sporting Lissabon: 3.37