Wedstrijd: FC Porto – Benfica, Primeira Liga
Aanvang: Vrijdag 15 januari 2021, 22.00 uur
Beste wedtip: Winst FC Porto
Bookmaker: Toto
Quote: 2.06

Portugal maakt zich op voor een wedstrijd tussen de kampioenen van de twee afgelopen seizoenen. Nu is dat een duel tussen de nummers twee en drie van de Primeira Liga. Het gaat namelijk om de wedstrijd FC Porto – SL Benfica. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Niet te stoppen

Met de vorm van Porto zit het wel goed, want het won tien wedstrijden op rij. Dit waren duels in de Primeira Liga, Champions League, Taça de Portugal, Taça de Liga en de Supertaça Cândido de Oliveira. Die laatste was een interessante, omdat dat de Portugese supercup was en dus gelijk de finale. Deze won Porto met 2-0 en dit was tegen de tegenstander van vrijdag, Benfica.

De goede resultaten waren dus al goed voor prijzen dit seizoen, maar ze zorgden er ook voor dat Porto in het spoor van Sporting CP bleef. Die club staat op de eerste plaats met 35 punten. Porto moet het voorlopig door de 31 behaalde punten met de tweede plaats doen.

Aanhaken of afhaken

Benfica heeft net als Porto 31 punten, maar staat op de derde plek. De achterstand op Sporting CP is dan ook vier punten. Voor Benfica geldt eigenlijk hetzelfde als Porto. Wie deze wedstrijd verliest haakt voorlopig even af en de winnaar blijft in het spoor van Sporting. De nummer drie is inmiddels vier wedstrijden ongeslagen, want het laatste verlies werd in de Supertaça geleden.

Eerder deze week kon Benfica wat zelfvertrouwen bijtanken in de Taça de Portugal. Het speelde in de achtste finale tegen CF Estrela da Amadora. Het werd een makkie voor Benfica en het won dan ook met 0-4. De overwinning kwam met name door een sterke fase aan het einde van de eerste helft en aan het begin van de tweede helft.

Teamnieuws

Porto wordt geplaagd door een coronagolf. Het nieuwe jaar nam een aantal besmettingen met zich mee. Zo zijn Cláudio Ramos (keeper), Fábio Vieira (middenvelder) en Wilson Manafá (back) en Carraça (back) allemaal in zelfisolatie gegaan. De keeper wordt als eerste terugverwacht, maar was er eerder deze week nog niet bij. Porto mist ook nog Iván Marcano en Mouhamed Mbaye, want zij scheurden vorig jaar allebei een kruisband.

André Almeida scheurde vorig jaar ook zijn kruisband, maar hij is een back van Benfica. Dit is de enige afwezige bij die club, dus daar zijn minder problemen aanwezig.

Porto de baas

De recente geschiedenis ziet er niet rooskleurig uit voor Benfica. Porto won namelijk niet alleen de onderlinge laatste wedstrijd in de Supertaça, maar ook in de Taça de Portugal en in de Primeira Liga waren de blauw-witten het sterkst in de laatste duels. In de Supertaça werd het 2-0 voor Porto, in de Taça de Portugal 1-2 en in de competitie 3-2. Het is daarom niet vreemd dat Porto dit keer wederom de favoriet is. Een zege van de thuisclub levert een quotering van 2.06 op en een overwinning van Benfica 3.35.

FC Porto – SL Benfica tip

De teams gaan allebei voor het kampioenschap, maar het aanstaande duel zal voor minimaal één van de twee de titelkansen verkleinen. Porto won de laatste tien wedstrijden die het speelde, waaronder een overwinning op Benfica. Het is meestal te sterk voor Benfica en dit keer is de voorspelling dan ook dat Porto wint. Deze voorspelling van FC Porto – SL Benfica heeft een quote van 2.06.

FC Porto – SL Benfica Primeira Liga wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Porto: 2.06
Gelijkspel: 3.50
Winst SL Benfica: 3.35