18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Emmen – Ajax Eredivisie, voorspelling – wedden, quotes en tip 28 november 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Emmen – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 28 november 2020, 18.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -1
Bookmaker:
Toto
Quote: 1.49

Dit weekend krijgt nummer FC Emmen, nummer zeventien van de Eredivisie, koploper Ajax op bezoek. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel FC Emmen – Ajax.

Zoekende

FC Emmen, onder leiding van trainer Dick Lukkien, heeft pas drie punten in de Eredivisie. Hiermee staan het zeventiende in de Eredivisie. Fortuna Sittard heeft dan wel evenveel punten, maar Fortuna heeft een minder doelsaldo dan Emmen.

Dick Lukkien is nog altijd op zoek naar een overwinning in de competitie. De laatste keer dat Emmen een punt pakte was in het gelijkspel tegen Fortuna Sittard (2-2) vorige maand. Emmen gaan het waarschijnlijk lastig krijgen tegen Ajax. De quotering van Toto bij een overwinning van Emmen is dan ook een royale 11.50.

Toch is er nog genoeg hoop voor Emmen de komende maanden. In de eerste wedstrijden van dit seizoen heeft het, op Ajax na, alle lastige ploegen in Nederland al getroffen. Emmen heeft namelijk al tegen onder andere PSV, Feyenoord, Vitesse, AZ en FC Twente gevoetbald. Na Ajax komen er een paar tegenstanders met minder kwaliteit en moet Emmen de eerste overwinning van het seizoen gaan behalen.

Soeverein 

Alleen tegen FC Groningen ging het mis in de Eredivisie voor Ajax. Trainer Erik ten Hag heeft verder alle wedstrijden gewonnen in de competitie. Waar Ajax in de eerste vier wedstrijden maar zes keer tot scoren kwam hebben de Amsterdammers in de laatste vijf eredivisie duels maar liefst eenendertig keer het net gevonden. Ajax is aardig op schot in de Eredivisie.

Niet alleen in de competitie gaat het goed bij de Amsterdammers. Deze week versloegen ze FC Midtjylland nog met 3-1 in de Champions League. Door deze overwinning heeft de ploeg van Ten Hag alles in eigen hand om te overwinteren. Na de wedstrijd tegen Emmen treft Ajax Liverpool. Het zou dus zo kunnen zijn dat er een paar spelers rust krijgen tegen Emmen, al mag dat het resultaat voor de Amsterdammers niet beïnvloeden.

Onderlinge resultaten

Emmen en Ajax hebben elkaar zes keer getroffen in de historie van de clubs. Ajax heeft al deze zes wedstrijden gewonnen. De afgelopen twee edities eindigden in 2-5 en 5-0 voor Ajax. Emmen zal willen stunten tegen Ajax, maar dat wordt erg lastig.

Teamnieuws

Bij Emmen is alleen aanvallende middenvelder Sergio Peña niet van de partij. Hij heeft begin november een blessure opgelopen en zal er dus niet bij zijn. Emmen kan zodoende bijna met de sterkste elf gaan starten tegen Ajax.

Ook Ajax heeft maar één blessuregeval. Middenvelder Mohammed Kudus raakte tijdens de eerste Champions League-wedstrijd geblesseerd en is er nog altijd niet bij. Rechtsbuiten Antony had afgelopen weekend ook nog een lichte blessure, maar zat deze week alweer op de bank voor het Champions League-duel met FC Midtjylland (3-1 zege).

Tijdens dit duel werden Davy Klaassen en Daley Blind, toen de overwinning al binnen was, er uit voorzorg uitgehaald. Doordat Ajax na Emmen Liverpool treft, kan het zo zijn dat trainer Ten Hag ervoor kiest om een paar spelers rust te geven richting dit belangrijke duel.

FC Emmen – Ajax tip

Emmen is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning in de Eredivisie, maar tegen Ajax lijkt er weinig eer te behalen. De Amsterdammers zijn bezig met een sterke reeks in de Eredivisie, en zelfs met een paar wisselspelers zouden ze Emmen gemakkelijk opzij moeten kunnen zetten. De tip voor de wedstrijd FC Emmen – Ajax: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint – handicap -1’ met een quote van 1.49 bij Toto.

FC Emmen – Ajax Eredivisie wedden 

Quotes bij Toto:
Winst FC Emmen: 11.50
Gelijkspel: 6.75
Winst Ajax: 1.18