18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – Paris Saint-Germain voorspelling – wedden, quotes en tip 16 februari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: FC Barcelona – Paris Saint-Germain, Champions League
Aanvang: Dinsdag 16 februari 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst FC Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

Deze week wordt de Champions League hervat en op dinsdag staat misschien wel het mooiste duel van de achtste finales op het programma. Het is dan namelijk tijd voor FC Barcelona – Paris Saint-Germain. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Zwaar seizoen

Het wil dit seizoen nog niet echt lukken voor Barcelona. Het staat derde in La Liga en de achterstand op koploper Atlético Madrid is al acht punten, terwijl Barça één wedstrijd meer speelde. Daarnaast verloor het woensdag met 2-0 van Sevilla in de Copa del Rey, waardoor Barcelona op de rand van uitschakeling staat.

Daarom lijkt het erop dat het in de Champions League moet gebeuren. Tot nu toe verliep de weg naar de achtste finales zonder al te veel moeite. Barcelona eindigde met vijftien punten uit zes wedstrijden op de tweede plaats achter Juventus in groep G. Barça moet er alles aan doen om het tweeluik met PSG goed te starten.

Zaterdag had de nummer drie van Spanje wel een goede voorbereiding, want het won in eigen huis met 5-1 van Alavés. Met twee goals en een assist was liet Lionel Messi zien dat zijn vorm steeds beter wordt, terwijl Frenkie de Jong door Koeman werd gebruikt als centrale verdediger. Mogelijk keert tergen PSG Samuel Umtiti weer terug, die in het verloren duel tegen Sevilla in de beker bij tegendoelpunten de fout in ging. De Jong zou dan weer terug kunnen keren naar het middenveld.

In de race voor meerdere titels

Paris Saint-Germain speelt nog wel mee voor meerdere titels. Zo staat het tweede in de Franse competitie – met slechts één punt minder dan koploper Lille – en doet het ook nog mee in de Champions League en Coupe de France. Met de vorm zit het ook wel goed bij de club uit Parijs, want het won tot nu toe alle wedstrijden in februari. De laatste werd met 2-1 gewonnen van Nice.

In de groepsfase van de Champions League bleef het lang spannend in groep G, de poule van PSG. Uiteindelijk sloot de Franse club de groepsfase als groepswinnaar af door vier keer te winnen en twee keer te verliezen. PSG liet daarmee RB Leipzig, Manchester United en Istanbul Başakşehir achter zich.

Teamnieuws

De waslijst met blessures is dit seizoen flink opgelopen bij Barcelona. Op dit moment zijn onder anderen Ansu Fati, Gerard Piqué, Philippe Coutinho, Sergi Roberto, Ronald Araújo en Martin Braithwaite geblesseerd. Ronald Koeman kan daarom niet zijn sterkste elf opstellen dinsdag.

Ook bij PSG zijn er problemen door een aantal blessuregevallen. Zo mist de club Juan Bernat, Ángel Di Maria en de grote man Neymar. De Braziliaan raakte geblesseerd aan zijn lies en ligt er vier weken uit. Dit is erg opvallend, want Neymar is nagenoeg altijd afwezig in deze tijd van het jaar, door blessures of schorsingen. Hij gebruikt die afwezigheid dan vaak om zijn zus te bezoeken, die op 11 maart jarig is en waar hij erg close mee is. Her er der wordt gespeculeerd dat het ofwel een vloek is, of dat Neymar er bewust voor zorgt dat hij even weg kan…

Remontada

De fans van PSG kijken niet graag terug naar het tweeluik met Barcelona in 2017. De Franse club begon erg goed door in eigen huis met 4-0 te winnen. In en bij Barcelona ging het volledig mis. Barcelona wist die 4-0 nederlaag namelijk weg te poetsen door voor de eigen fans met 6-1 te winnen. De nu geblesseerde Neymar scoorde twee keer in dat duel, maar speelde toen dus nog voor Barcelona. Dinsdag is Barça de favoriet met een quote van 1.99. Een overwinning van Paris Saint-Germain levert een quotering van 3.20 op.

FC Barcelona – Paris Saint-Germain tip

Barcelona is dit seizoen wat wisselvallig, waardoor het in de competitie op achterstand is geraakt. De Champions League is daarom bijna belangrijker dan ooit en de ploeg liet in het laatste competitieduel toch weer de klasse zien. PSG doet nog in verschillende competities goed mee, maar mist twee erg belangrijke spelers. De tip voor FC Barcelona – Paris Saint-Germain is daarom: Winst FC Barcelona. Deze voorspelling heeft een quote van 1.99.

FC Barcelona – Paris Saint-Germain Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Barcelona: 1.99
Gelijkspel: 3.75
Winst 3.20: