18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – Athletic Bilbao, voorspelling – wedden, quotes en tip 17 januari 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Barcelona – Athletic Bilbao, Spaanse Supercup
Aanvang: Zondag 17 januari, 21.00 uur
Beste wedtip: Barcelona wint
Bookmaker:
Toto
Quote: 1.71

FC Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad en Athletic Bilbao maakten alle vier kans op de Spaanse Supercup. Na de halve finales is er helaas geen El Clásico in de finale, maar met FC Barcelona – Athletic Bilbao komt er nog altijd een schitterende finale aan. Hier lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Barcelona – Athletic Bilbao.

De puzzel van Koeman

Ronald Koeman is bezig aan een wisselvallig seizoen bij Barcelona. De ploeg wisselt slechte wedstrijden af met schitterende helften. Echter lijkt Koeman de weg naar boven te hebben gevonden. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen. Barcelona won met 0-1 van SD Huesca, met 2-3 van Athletic Bilbao, met 0-4 van FC Granada, en met 2-1 van Real Sociedad. Door deze reeks staat de ploeg nu derde in de competitie.

In de halve finale van de Supercup speelde de nummer een en twee van de competitie tegen de bekerfinalisten. Barcelona had Real Sociedad geloot. Frenkie de Jong maakte tien minuten voor rust de 0-1 voor Barcelona. Kort na rust maakte Mikel Oyarzabal de gelijkmaker vanuit een penalty. Deze penalty was veroorzaakt door een ongelukkige handsbal van De Jong. De wedstrijd eindigde in een penaltyreeks, die Barcelona uiteindelijk met 3-4 won. Keeper Marc-André ter Stegen was uitblinker aan de kant van Barcelona doordat hij twee penalty’s wist te pakken.

Uiterst efficiënt

Marcelino, de trainer van Athletic Bilbao, is pas sinds 4 januari hoofdtrainer bij de Basken en hij kan nu al voor zijn eerste prijs opgaan. Hij is aangesteld nadat Gaizka Garitano Aguirre was ontslagen vanwege de mindere prestaties van de ploeg. Sinds de komst van Marcelino heeft Bilbao nog niet gewonnen in de competitie. De wedstrijd tegen Atlético Madrid werd door sneeuwval afgelast, van Barcelona werd met 2-3 verloren en van Real Madrid werd met 3-1 verloren.

In de Supercup heeft Marcelino sportief revanche genomen op Real Madrid door met 1-2 te winnen. Deze overwinning is te danken aan de efficiëntie van aanvaller Raúl García. De Spaanse spits maakte de twee doelpunten voor Bilbao, waarvan een uit een penalty. Echter had Bilbao nog een paar goede kansen waarmee ze de wedstrijd direct hadden kunnen beslissen. Dit gebeurde niet en vanaf de zestigste minuut zette Real Madrid aan en heeft Bilbao met de rug in eigen zestien gestaan. Karim Benzema maakte nog de 1-2, maar Real kon het niet meer omdraaien.

Vorige ontmoetingen

De laatste twee ontmoetingen van deze ploegen zijn in het voordeel van Barcelona. Afgelopen seizoen won Barcelona de thuiswedstrijd met 1-0 van Bilbao. Begin januari troffen de ploegen elkaar in de competitie. Deze wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning van Barcelona, wat door menig volger wordt gezien als de beste wedstrijd van Barcelona dit seizoen.

Teamnieuws

Ronald Koeman mist Ansu Fati, Gerard Piqué, Sergi Roberto en Philippe Coutinho, die allemaal geblesseerd zijn. Lionel Messi is nog een twijfelgeval voor de finale. Tegen Sociedad keek hij mee vanaf de tribune en het is nog maar de vraag of hij de finale haalt. Zijn afwezigheid zou natuurlijk een aderlating zijn voor Koeman.

Athletic Bilbao hoeft alleen middenvelder Peru Nolaskoain te missen. Marcelino kan dus over bijna alle spelers beschikken en zal met de beste elf aantreden tegen Barcelona.  

FC Barcelona – Athletic Bilbao tip

Doet Lionel Messi mee of niet? Dat is eigenlijk de vraag voor deze wedstrijd. Op het moment dat de Argentijn meedoet wordt Barcelona direct beter. Maar ook zonder Messi zou Barcelona deze wedstrijd moeten kunnen winnen. Want het is de ploeg ook gelukt om zonder de spelmaker de finale te bereiken. De tip voor FC Barcelona – Athletic Bilbao: wedden op ‘Winst Barcelona’ met een quotering van 1.71 bij Toto.

FC Barcelona – Athletic Bilbao Spaanse Supercup wedden

Quotes bij Toto:
Winst FC Barcelona: 1.71
Gelijkspel: 3.70
Winst Athletic Bilbao: 4.50