18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Everton – Tottenham Hotspur, voorspelling – wedden, quotes en tip, 16 april 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Everton – Tottenham Hotspur, Premier League
Aanvang: Vrijdag 16 april, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.25

Een belangrijke wedstrijd in de Premier League. De winnaar van de ontmoeting tussen Everton en Tottenham Hotspur maakt nog kans op de eerste vier en daarmee op Champions League-voetbal volgend seizoen. Bij een gelijkspel gaan beide ploegen het lastig krijgen om bij de top vier te eindigen. In deze voorbeschouwing staan de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Everton – Tottenham Hotspur.

Afhankelijk van Calvert-Lewin

Tot voor kort was Everton bezig aan een geweldig seizoen, maar dit lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg werd door Manchester City uitgeschakeld in de FA cup en de laatste vier wedstrijden in de Premier League leverden slechts twee punten op voor de Toffees, waardoor de Champions League-plaatsen uit zicht beginnen te raken. Afgelopen maandag bleef de ploeg steken op een 0-0 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Brighton. Everton staat op dit moment zeven punten achter nummer vier West Ham United, de ploeg van Carlo Ancelotti heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Een overwinning op Tottenham Hotspur is dus cruciaal als Everton de Champions League in wil.

Het grote probleem voor Ancelotti is het onvermogen van zijn ploeg om doelpunten te maken. Everton maakte de minste doelpunten van de top elf in de Premier League. Dominic-Calvert Lewin maakte veertien van de 41 competitiedoelpunten. De ploeg is erg afhankelijk van de doelpunten van zijn spits. Richarlison en James Rodríguez volgen de spits met allebei slechts zes Premier League-doelpunten. Wedden op een doelpunt van Calvert-Lewin tegen Tottenham Hotspur heeft een quote van 2.44.

Vijf punten achterstand op CL

Met nog zeven wedstrijden te gaan staat Tottenham Hotspur op de zevende plaats in Engeland, een positie die de ploeg niet zal willen hebben aan het einde van het seizoen. De afgelopen twee Premier League-duels werden niet gewonnen door de Spurs: eerst werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Newcastle United en afgelopen weekend leed de ploeg een 3-1 nederlaag tegen Manchester United. De achterstand op de gewenste vierde positie is vijf punten.

Eind april speelt de ploeg van José Mourinho de finale van de Carabao Cup tegen Manchester City. De Carabao Cup is geen extreem belangrijk toernooi, maar Tottenham zal toch graag de prijs omhoog willen houden. In 2008 wonnen de Spurs voor het laatst een prijs: spelers als Harry Kane en Hugo Lloris wonnen nog nooit iets met Tottenham.

Over Harry Kane gesproken: de spits is dit seizoen maar weer eens de belangrijkste speler van de Spurs. In 42 wedstrijden maakte de Engelsman 29 doelpunten. Samen met Heung-min Son is hij ook nog eens de speler die de meeste assists gaf bij de Spurs (allebei zestien assists). Wedden op een doelpunt van Kane heeft een quotering van 2.12.

Vorige ontmoeting

De vorige wedstrijd tussen Everton en Tottenham Hotspur was een waar spektakelstuk. Bij de laatste zestien van de FA Cup wist Everton na verlenging met 5-4 te winnen. Na negentig minuten stond er 4-4 op het scorebord, Bernard maakte uiteindelijk de enige en dus winnende treffer in de verlenging.

Everton – Tottenham Hotspur tip

Beide ploegen hebben het lastig in Engeland. Alleen de winnaar van deze ontmoeting lijkt nog kans te maken op Champions League-voetbal. Verliezen betekent sowieso uitschakeling in de race om top vier. De kans is groot dat de angst om niet te verliezen het overneemt van de wil om te winnen. De tip is daarom ook: wedden op ‘Gelijkspel’ met een quote van 3.25 bij Toto.

Everton – Tottenham Hotspur Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Everton: 3.20
Gelijkspel: 3.25
Winst Tottenham Hotspur: 2.18