18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Everton – Manchester City, voorspelling – wedden, quotes en tip 28 december 2020

Joris Velthausz

Wedstrijd: Everton – Manchester City, Premier League
Aanvang: Maandag 28 december, 21.00 uur
Beste wedtip: Manchester City wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

Manchester City liep in de eerste maanden van het seizoen schade op in de titelrace. De ploeg van Pep Guardiola gaat nu op bezoek bij Everton, dat ijzersterk aan het seizoen is begonnen. Hier lees je voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Everton – Manchester City.

Knap tweede

Wie aan het begin van het seizoen had bedacht dat het Everton van Carlo Ancelotti tijdens de kerst tweede zou staan was voor gek verklaard. Toch is het zo. De Toffees begonnen het seizoen goed met vier overwinningen in de eerste vijf wedstrijden. Echter leek het daarna weer helemaal in te storten voor Everton. In november speelde de ploeg vier wedstrijden en er werd er maar één gewonnen. De ploeg zakte van de eerste plek naar de negende plaats in de Premier League.

Toen liet Ancelotti zien dat hij het om kan draaien bij een club. Na deze negatieve periode voor Everton heeft de ploeg ondertussen alweer vier wedstrijden op een rij gewonnen. Chelsea werd met 1-0 verslagen, Leicester City met 0-2, Arsenal met 2-1 en op Boxing Day won de ploeg met 0-1 van Sheffield United. Niet elke ploeg heeft al evenveel wedstrijden afgewerkt in de competitie maar momenteel staat de ploeg knap tweede.

Dominic Calvert-Lewin begon dit seizoen sensationeel. De Engelse spits wist in de eerste vijf duels maar liefst zeven keer het net te vinden. Echter gaat het sindsdien iets minder voor de aanvaller. In de laatste tien wedstrijden wist hij maar vier keer te scoren. Hij staat zelfs al vier competitiewedstrijden droog. Echter kan je bij Toto nog wel inzetten op een doelpunt van Calvert-Lewin. De weddenschap ‘Dominic Calvert-Lewin scoort’  heeft een quotering van 3.00 bij Toto.

Moeite met scoren

Manager Pep Guardiola heeft het nog niet helemaal op orde bij Manchester City. De ploeg staat momenteel vijfde in de competitie. De ploeg staat na veertien wedstrijden al vijf punten achter op concurrent Liverpool. Dat is niet veel, maar met de wetenschap dat Liverpool zelden punten laat liggen is het al een aardig gat zo vroeg in de competitie.

In de vijf wedstrijden die City in december al heeft afgewerkt werd er maar liefst drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Het werd een doelpuntloos gelijkspel in de Manchester Derby en tegen West Brom speelde City met 1-1 gelijk. Er werd echter wel met 2-0 van Fulham gewonnen, met 0-1 van Southampton en op Boxing Day met 2-0 van Newcastle United. De ploeg is in december van de elfde plek naar de vijfde plaats geklommen.

Wat opvalt bij Manchester City is dat de ploeg opvallend weinig scoort. De afgelopen drie Premier League-seizoenen was City een ware doelpuntenmachine. De ploeg heeft de afgelopen seizoenen altijd 95 of meer goals gemaakt. Dit seizoen staat City pas op 21 gescoorde doelpunten in 14 wedstrijden. Liverpool zit bijvoorbeeld al op 36 doelpunten. Manchester City scoort dus lastig maar krijg ook weinig tegen. Het beschikt zelfs over de minst gepasseerde achterhoede in de Premier League.

Vorige ontmoetingen

Wanneer we naar het verleden kijken tussen deze ploegen, ziet het er niet rooskleurig uit voor Everton. De laatste keer dat de Toffees punten wisten te pakken tegen Manchester City stamt uit 2017, toen de ploegen met 1-1 gelijkspeelden. City heeft de laatste vijf wedstrijden tegen Everton dus allemaal gewonnen.

Everton – Manchester City tip

Wanneer er naar de vorige ontmoetingen wordt gekeken, ziet het er dus niet rooskleurig uit voor Everton. Echter lijkt Everton dit seizoen erg sterk te zijn. Wellicht maakt de ploeg van Ancelotti dus wel een kans tegen Manchester City. Nu lijkt het alleen zo dat Manchester City net weer lekker begint te lopen en dan moet Everton geen partij zijn voor City. De tip voor de wedstrijd Everton – Manchester City is daarom: wedden op ‘Manchester City wint’ met een quote van 1.50 bij Toto.

Everton – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Everton: 6.10
Gelijkspel: 4.55
Winst Manchester City: 1.50