Wedstrijd: Engeland – Schotland, EK 2020
Aanvang: Vrijdag 18 juni 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Engeland wint & Harry Kane scoort doelpunt
Bookmaker:
Toto
Quote: 1.96

Buurlanden Engeland en Schotland treffen elkaar in de tweede groepswedstrijd. Beide landen horen bij het Verenigd Koninkrijk, maar als het om voetbal gaat is Engeland de aartsvijand van Schotland. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Engeland – Schotland.

Overtuigende overwinning

Engeland nam het in de eerste wedstrijd van dit EK op tegen Kroatië. De Engelsen wonnen ‘maar’ met 1-0, de uitslag is echter geen representatief beeld van de wedstrijd. Engeland was een stuk beter dan Kroatië en mag terecht een favoriet voor het EK 2020 worden genoemd. Engeland heeft net als Tsjechië drie punten en bij een overwinning op Schotland is de ploeg al zeker van de volgende ronde.

Net als bij het Nederlands elftal gaat het in Engeland veel over de keuzes van de bondscoach. Gareth Southgate moet uit veel goede spelers kiezen. Zo kan hij voor de positie rechtsachter kiezen tussen Kyle Walker, Kieran Trippier en Reece James. Tegen Kroatië stelde hij twee van deze drie spelers op. Walker begon als rechtsachter en Trippier speelde verrassend als linksachter.

In de aanval kan Southgate kiezen tussen Raheem Sterling, Jack Grealish, Phil Foden, Harry Kane, Marcus Rashford, Jadon Sancho en Dominic Calvert-Lewin. Sterling stond in de basis tegen Kroatië, daar kreeg Southgate kritiek op. Sterling betaalde het vertrouwen van Southgate echter terug door de 1-0 te maken tegen Kroatië. 

Aartsvijand

Een voetbalwedstrijd tussen Engeland en Schotland is meer dan een normale interland. Vooral in Schotland is het een belangrijke wedstrijd. De twee hebben dan ook al 114 keer tegen elkaar gespeeld in een voetbalwedstrijd. De eerste onderlinge wedstrijd was in 1872.

Schotland speelde in de eerste groepswedstrijd tegen Tsjechië. De Schotten verloren dit duel met 0-2. Dit kwam allemaal door Patrik Schick. De spits van Bayer Leverkusen wist twee keer te scoren tegen Schotland. Toch is het niet zo dat Schotland werd weggespeeld door Tsjechië. De Schotten hadden meer balbezit, maar de laatste pass was steeds te slordig. Hierdoor creëerde Schotland niet veel grote kansen, ondanks het balbezit.

Schotland heeft de pech dat de twee beste spelers van het land beide linksachters zijn. Andrew Robertson en Kieran Tierney spelen beide in de top van de Premier League. Normaal lost bondscoach Steve Clarke dit op door Tierney centraal achterin te gebruiken. Tierney bleek echter niet fit genoeg voor de eerste wedstrijd tegen Tsjechië. Voor de Schotten is het te hopen dat hij mee kan doen tegen Engeland.

Onderlinge resultaten

De twee landen hebben dus al 114 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De laatste keer eindigde een wedstrijd tussen de twee in een gelijkspel (2-2). Dit was voor de WK-kwalificatie van het WK 2018. De goals werden gemaakt door Leigh Griffiths, Alex Oxlade-Chamberlain en Harry Kane. Van deze drie spelers is alleen Kane er nog bij tijdens EURO 2020.

Engeland – Schotland tip

Engeland is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Dit is duidelijk te zien in de quotering van de bookmaker. Harry Kane scoort bij Tottenham Hotspur aan de lopende band. Tegen Kroatië lukte het hem niet om het net te vinden, tegen Schotland gaat hij het weer proberen. De tip: wedden op ‘Engeland wint & Harry Kane scoort doelpunt’ met een quote van 1.96 bij Toto.

England – Schotland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Engeland: 1.33
Gelijkspel: 5.00
Winst Schotland: 10.00