18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Engeland – Duitsland voorspelling – wedden, quotes en tip 29 juni 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Engeland – Duitsland, EK 2020
Aanvang: dinsdag 29 juni 2021, 18.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.80

Vanaf de achtste finales komen toplanden elkaar steeds meer tegen, zoals deze ontmoeting tussen twee ex-wereldkampioenen. Wie haalt de kwartfinales niet? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Engeland – Duitsland.

Degelijk

De Engelse supporters weten het zeker: de Europese beker blijft na de finale op Wembley in Engeland, want hun team gaat er met de titel vandoor. Dat denken de fans in Engeland altijd, maar nu hebben ze recht van spreken. Er staat een goed elftal, met een combinatie van ervaren spelers en toptalenten. Een selectie zo goed dat Jadon Sancho slechts in één wedstrijd hoefde in te vallen; de rest bleef hij zitten. Maar de vraag is natuurlijk in hoeverre Kroatië, Schotland en Tsjechië een goede graadmeter zijn voor de knock-outfase.

Vooral omdat het in deze wedstrijden wel degelijk was wat de mannen van bondscoach Gareth Southgate lieten zien, maar niet echt spectaculair. De drie wedstrijden leverden slechts twee doelpunten op en geen enkele tegengoal. Na drie keer de nul hoopt Southgate ook tegen Duitsland defensief sterk te kunnen staan. Zonder tegengoal kun je immers in elk geval niet verliezen. Tip: je kunt gaan wedden op ‘Engeland krijgt geen tegendoelpunt’. Voor deze voorspelling staat een quote van 2.90.

Verbetering

Met de hakken over de sloot, zo mag je het doorbekeren van Duitsland na de groepsfase wel omschrijven. Want het ging niet bepaald van een leien dakje. Na een vrij kansloze exercitie tegen Frankrijk (1-0 verlies) en een fantastische wedstrijd tegen Portugal (2-4 winst) was het ogenschijnlijk gemakkelijk om via Hongarije de achtste finales te halen. Maar de Duitsers kwamen tweemaal op achterstand en mochten zich gelukkig prijzen met 2-2. Het moet echt beter dan in die wedstrijd om ook Engeland te kunnen verslaan.

Voor Joachim Löw is vanaf nu elke wedstrijd mogelijk zijn laatste. Na vijftien jaar neemt de bondscoach afscheid van de Duitse ploeg en na het WK 2010 en WK 2014 wil hij graag nog een keer hoge ogen gooien met zijn team. Hiervoor haalde hij zelfs Mats Hummels en Thomas Müller terug. In de laatste twee wedstrijden vielen minimaal vier goals per duel. Dit kun je als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden op ‘meer dan 3,5 goals’ geeft je een quote van 3.50.

Onderlinge resultaten

Gezien het onderlinge verleden van de wedstrijd Engeland – Duitsland gaan de twee gelijk op, met dertien zeges voor beide landen en zes gelijke spelen. Het doelsaldo is met 42-51 wel ruim in Engels voordeel. De laatste onderlinge ontmoetingen waren twee vriendschappelijke wedstrijden in 2017. Duitsland won in eigen huis met 1-0 en in Londen speelden de twee met 0-0 gelijk.

Teamnieuws

Engeland ziet Ben Chilwell en Mason Mount terugkeren uit quarantaine, maar het is maar de vraag of de twee ook daadwerkelijk in aanmerking komen voor een basisplaats. Mogelijk gaat bondscoach Gareth Southgate omschakelen van een 4-3-3 naar een 3-4-3. In dat geval komt Kyle Walker centraal te spelen en kan Reece James wel eens als rechtsback gaan starten. Jack Grealish, Bukayo Saka en Phil Foden strijden om een plekje in de basis.

Voor Duitsland ligt het niet in de lijn der verwachting dat er veel wisselingen komen. Thomas Müller is waarschijnlijk weer fit genoeg om te starten, wat ten koste zal gaan van Leroy Sané. Lukas Klostermann en Jonas Hofmann zijn allebei vraagtekens, maar zouden sowieso niet gestart zijn. Coach Joachim Löw moet gaan kiezen tussen Ilkay Gündogan en Leon Goretzka.

Engeland – Duitsland tip

Engeland – Duitsland: in goede vorm kunnen beide teams hier wel eens aan het langste eind gaan trekken. Wat wel zeker is, is dat zowel Engeland als Duitsland genoeg kwaliteiten heeft om een goal te maken. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.80 bij Toto.

Engeland – Duitsland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto

Winst Engeland: 2.55
Gelijkspel: 3.20
Winst Duitsland: 2.90