Wedstrijd: Engeland – Denemarken, EK 2020
Aanvang: Woensdag 7 juli, 21.00 uur
Beste wedtip: Engeland wint & Harry Kane scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 2.63

Engeland heeft het thuisvoordeel in de halve finale van Euro 2020. Op Wembley ontvangt de ploeg Denemarken, dat na een heftige start bezig is met een geweldig toernooi. Hier lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Engeland – Denemarken.

Sterke defensie

Na een moeizame groepsfase kreeg Engeland veel kritiek te verduren, maar vanaf de achtste finales wist Engeland indruk te maken. Eerst werd Duitsland met 2-0 verslagen. In de kwartfinale waren de mannen van Gareth Southgate veel te sterk voor Oekraïne: de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-0. Harry Maguire en Jordan Henderson scoorden één keer, Harry Kane vond tweemaal het net.

Harry Kane is een wapen voor de Engelsen. Zowel tegen Duitsland als tegen Oekraïne kreeg de spits weinig kansen, maar hij scoorde wel drie keer in die twee duels. Kane heeft een heel goed schot, maar ook koppend kan hij doelpunten maken. Als verdediger kun je de aanvalsleider van de Spurs niet uit het oog verliezen. In 58 interlands maakte Kane 35 goals voor de Three Lions. Wedden op een doelpunt van de spits heeft een quotering van 2.00.

De grootste kracht van de Engelsen is dat ze heel erg goed verdedigen. De ploeg incasseerde geen enkel tegendoelpunt op Euro 2020. Verdedigers Harry Maguire en John Stones houden samen met doelman Jordan Pickford altijd de deur op slot. Het is voor tegenstanders heel erg lastig om daar doorheen te komen.

Dolberg sterk

Denemarken begon Euro 2020 met het incident rondom Christian Eriksen. Vervolgens verloor de ploeg ook nog de eerste twee groepswedstrijden. Dankzij een 4-1 overwinning op Rusland plaatsten de Denen zich als één van de beste nummers drie alsnog voor de achtste finales. Daar werd Wales overtuigend met 4-0 verslagen. In de kwartfinale was Tsjechië de tegenstander. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand won met 2-1, dankzij doelpunten van Thomas Delaney en Kasper Dolberg.

Vanaf de wedstrijd tegen Rusland zijn de Denen begonnen met scoren. In de drie duels vanaf toen maakte de ploeg tien doelpunten. Drie van die doelpunten werden gemaakt door ex-Ajacied Kasper Dolberg. De spits lijkt vaak onzichtbaar tijdens wedstrijden, maar op de momenten dat hij er moet staan weet hij altijd het juiste plekje te vinden. Hij is dus erg goed in het zand in de ogen van zijn tegenstander te strooien.
De sterke Engelse defensie zal de gehele wedstrijd geconcentreerd moeten blijven. Wedden op een doelpunt van Dolberg tegen de Engelsen heeft een quote van 4.60.

Vorige ontmoetingen

In 2020 zaten Engeland en Denemarken bij elkaar in de poule van de Nations League. Beide duels gingen redelijk gelijk op. In Denemarken werd er niet gescoord en in Engeland wonnen de Denen met 1-0 door een benutte penalty van Christian Eriksen.

Engeland – Denemarken tip

Engeland maakte indruk op Euro 2020, maar ook tegenstander Denemarken begint steeds beter te spelen. Beide teams lijken op dit moment op hun top te zijn. Dit is dus een ideaal moment voor de halve finale. Engeland is wel de favoriet voor deze wedstrijd. In principe heeft de ploeg meer kwaliteit en er is ook nog het thuisvoordeel. Daarom is de verwachting dat Engeland deze wedstrijd winnend zal afsluiten. Daarnaast heeft de ploeg een spits die altijd een doelpunt kan maken. Daarom is de tip: wedden op ‘Engeland wint & Harry Kane scoort doelpunt’ met een quote van 2.63 bij Toto.

Engeland – Denemarken Euro 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Engeland: 1.71
Gelijkspel: 3.60
Winst Denemarken: 5.35