18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – Finland voorspelling – wedden, quotes en tip 12 juni 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Denemarken – Finland, EK 2020
Aanvang: zaterdag 12 juni 2021, 18.00 uur
Beste wedtip: Denemarken wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 1.97

Op dag twee van het EK 2020 zien we direct een soort burenruzie, wanneer twee Scandinavische landen elkaar ontmoeten. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Denemarken – Finland.

Overtuigend

Kasper Hjulmand werd verrassend aangesteld als nieuwe trainer van Denemarken, toen Åge Hareide vorig jaar in de zomer uit contract liep. Geen hoogstaande spelerscarrière en als trainer ook niet bepaald een hoogvlieger. Maar hij heeft vriend en vijand verrast. Van zijn dertien geleide interlands gingen er twee verloren (beide keren tegen België), werd gelijkgespeeld tegen Engeland en Duitsland en verder werden negen wedstrijden gewonnen. Statistieken om trots op te zijn.

Zeker de manier waarop. De goede resultaten werden door de Deense ploeg ook nog eens erg overtuigend behaald. In totaal lukte het de ploeg van Hjulmand namelijk negen keer om de nul te houden in deze dertien interlands. Dat lukte ook in vier van de laatste vijf interlands, tegen Israël (0-2), Moldavië (8-0), Oostenrijk (0-4) en Bosnië en Herzegovina (2-0). Tip: wedden op de voorspelling dat Denemarken opnieuw de nul houdt, levert je een quote op van 1.65.

Vreugde

Eigenlijk kan het allemaal niet meer misgaan voor Finland. Het land probeerde al 32 keer eerder zich te kwalificeren voor een groot toernooi, maar er zat nimmer een EK of WK in. Nu is het dan eindelijk gelukt. Doordat Griekenland, Bosnië en Herzegovina en Armenië veel punten verspeelden aan elkaar, wist Finland achter Italië de tweede plek in te nemen in Groep J van de kwalificatie, ondanks vier geleden nederlagen. Dit alles zorgde voor een hoop vreugde bij de Finnen.

Waar het zelfs Sami Hyypiä en Jari Litmanen nooit lukte, mogen nu Lukáš Hrádecký, Tim Sparv en Teemu Pukki hun land naar succes leiden. De kans dat Finland de poule doorkomt is erg klein, maar elk doelpunt zou al mooi meegenomen zijn. Tip: de laatste drie interlands gingen allemaal verloren, tegen Zwitserland (3-2), Zweden (2-0) en Estland (0-1). Zodoende kun je gaan wedden dat Denemarken aan het langste eind gaat trekken. Voor deze voorspelling staat een quote van 1.47.

Onderlinge resultaten

Gezien het onderlinge verleden van de wedstrijd Denemarken – Finland zijn de Denen in het grote voordeel, met 38 overwinningen tegenover 9 gelijke spelen en 10 nederlagen. Het doelsaldo is met 150-58 ook in Deens voordeel. De laatste ontmoeting stamt alweer uit november 2011, toen de wedstrijd in Esbjerg in 2-1 voor Denemarken eindigde.

Teamnieuws

Simon Kjær zal bij Denemarken sowieso wel centraal achterin staan. De verwachting is dat naast hem Andreas Christensen de voorkeur krijgt boven Jannik Vestergaard. Voorin zijn Martin Braithwaite en Yussuf Poulsen wel zeker van hun plek. In de spits gaat het tussen Kasper Dolberg, Jonas Wind en Andreas Cornelius.

Finland leunt grotendeels op één man: Teemu Pukki moet het voorin gaan doen voor de EK-debutant. De spits krijgt daarbij waarschijnlijk hulp van Robin Lod, al zijn ook Joel Pohjanpalo en Marcus Forss opties om als tweede spits aan dit duel te starten.

Denemarken – Finland tip

Denemarken – Finland: het EK is nu echt in volle gang! De goede vorm van de Denen zorgt ervoor dat we niet lom ze heen kunnen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Denemarken wint en houdt de nul’ met een quote van 1.97 bij Toto.

Denemarken – Finland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 1.47
Gelijkspel: 4.10
Winst Finland: 7.95