18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – België voorspelling – wedden, quotes en tip 17 juni 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Denemarken – België, EK 2020
Aanvang: Donderdag 17 juni 2021, 18.00 uur
Beste wedtip: België wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.04

De tweede wedstrijd op het EK 2020 staat op het programma voor België . De Belgen nemen het op tegen Denemarken. Rondom dit duel gaat het vooral om Christian Eriksen. In de tiende minuut zal er worden geapplaudisseerd voor Eriksen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Turkije – Wales.

Drama

De eerste wedstrijd van Denemarken tegen Finland werd een drama. Sterspeler Christian Eriksen viel uit het niets neer op het veld en moest ter plekken worden gereanimeerd. De wedstrijd werd een paar uur later afgemaakt en Denemarken verloor uiteindelijk met 0-1. Eriksen liet op Instagram weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat na zijn hartstilstand en dat hij het Deense team gaat toejuichen in de komende wedstrijden. De Denen hebben een enorme klap gekregen, maar zullen voor Eriksen vechten op het veld.

Op de wedstrijd tegen Finland na presteert het Deense voetbalelftal fantastisch dit jaar. Er werd in de andere wedstrijden in 2021 nog niet verloren. Twee weken terug hield de ploeg knap stand tegen Duitsland, het duel eindigde in een gelijkspel (1-1). Bondscoach Kasper Hjulmand zal op zoek moeten naar een vervanger voor Eriksen. Aangezien hij de sterspeler is wordt deze zoektocht bijna onmogelijk. Hjulmand gaat waarschijnlijk kiezen tussen Mathias Jensen en Christian Nörgaard. Beide spelers komen uit voor het naar de Premier League gepromoveerde Brentford.

Uitstekend begin

De Belgen beschikken over een gouden generatie, die sinds 2016 meedoet om de prijzen. De selectie van België begint echter op leeftijd te raken en als Jan Vertonghen, Dries Mertens en Thomas Vermaelen nog een prijs willen winnen lijkt het nu te moeten gebeuren. In de eerste wedstrijd tegen Rusland maakte België indruk door met 3-0 te winnen. Romelu Lukaku schoot twee van de drie doelpunten binnen en is daarmee samen met Patrick Schick de huidige topscorer van het toernooi. Voor de weddenschap ‘Romelu Lukaku scoort’ krijg je een quotering van 2.15.

De 3-0 overwinning van België is een uitstekend begin van het toernooi, echter waren er ook wat negatieve punten aan de wedstrijd. Zo moest Timothy Castagne al snel naar de kant met een blessure en is zijn EK voorbij. Verder moest Jan Vertonghen met een geblesseerde enkel het veld verlaten. Het is nog onzeker of hij meespeelt.

Het goede nieuws uit het Belgische kamp is dat de belangrijke Axel Witsel waarschijnlijk een paar minuten kan maken tegen Denemarken. De middenvelder van Borussia Dortmund kampte met een zware achillespeesblessure en leek het EK niet te gaan halen. Met Witsel bij de selectie krijgt het team een flinke impuls.

Onderlinge resultaten

De twee landen speelden vorig jaar in de Nations League nog twee keer tegen elkaar. België wist toen twee keer te winnen. De eerste wedstrijd werd met 0-2 gewonnen en de tweede wedstrijd met 4-2. Lukaku was in de tweede wedstrijd flink op schot en maakte twee van de vier doelpunten.

Denemarken – België tip

België is de favoriet voor deze wedstrijd. Echter dit geen normale wedstrijd. Het is onduidelijk hoe de Denen op het veld zullen verschijnen. Ze zullen voor Eriksen willen vechten op het veld en wellicht is er dan een mooie verrassing mogelijk. Toch lijkt België simpelweg iets beter te zijn dan Denemarken. De tip: wedden op ‘België wint’ met een quote van 2.04 bij Toto.

Denemarken – België EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Denemarken: 4.10
Gelijkspel: 3.15
Winst België: 2.04