18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Brazilië – Colombia, voorspelling – wedden, quotes en tip, 24 juni 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Brazilië – Colombia, Copa América
Aanvang: Donderdag 24 juni, 2.00 uur
Beste wedtip: Brazilië Handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.36

Een fraai affiche in de groepsfase van de Copa América. Lees onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Brazilië – Colombia.

De grote favoriet

Gastland Brazilië begon ijzersterk aan de Copa América van 2021. In het openingsduel werd Venezuela met 3-0 verslagen, en afgelopen vrijdag won de ploeg met 4-0 van Peru. Tegen Peru scoorden Alex Sandro, Neymar, Everton en Richarlison voor de ploeg van bondscoach Adenor Leonardo Bacchi (Tite). Door de twee overwinningen is Brazilië al geplaatst voor de kwartfinale. De eerste plaats in de groep staat echter nog wel op het spel, en hier zal de ploeg vol voor gaan.

In beide wedstrijden speelde Brazilië frivool, aanvallend voetbal. Er werden veel kansen gecreëerd, waar er ook nog veel van werden benut. Neymar is natuurlijk de gevaarlijkste aanvaller van de ploeg. Hij maakte in allebei de duels een doelpunt. Inmiddels staat de vedette van de Brazilianen op 68 doelpunten voor zijn land. De achterstand op all-time topscorer Pelé is nog maar negen doelpunten.

Brazilië scoorde dus gemakkelijk, maar het kreeg ook geen goal tegen. De Goddelijke Kanaries kregen in de afgelopen zes interlands geen enkel tegendoelpunt. Liverpool-doelman Alisson en zijn defensie staan dus uitstekend. Kijkende naar de kwaliteiten voorin en achterin bij Brazilië is het dus niet gek dat het thuisland de grote favoriet is voor de overwinning van de Copa América.

Moeilijk scorende ploeg

Tegenstander Colombia werd voor het toernooi beschouwd als één van de outsiders. Tot nu toe valt het team van Reinaldo Rueda echter tegen. De eerste wedstrijd werd nog gewonnen, met 1-0 van Ecuador, maar daarna verspilde de ploeg slordig punten door met 0-0 gelijk te spelen tegen Venezuela. De derde wedstrijd van de groepsfase werd zelfs verloren: Peru was met 2-1 te sterk voor de Colombianen. Met vier punten lijkt de ploeg wel veilig voor een plek bij de eerste vier en dus een ticket voor de kwartfinale. Om hier helemaal zeker van te zijn heeft Colombia minstens één punt nodig tegen Brazilië.

Zowel tegen Venezuela als tegen Peru had Colombia veel meer balbezit dan de tegenstander. Het lukte echter in beide duels niet om tot veel kansen te komen. De ploeg mist een echte doelpuntenmaker: in de selectie zit geen enkele speler die meer dan acht doelpunten wist te maken voor de nationale ploeg. Sterspeler James Rodriguez ontbreekt ook tijdens dit toernooi.

De Colombianen hebben achterin genoeg ervaring. Doelman David Ospina gaat tegen Brazilië zijn 109e interland voor Los Cafeteros spelen. Voor hem staan met oud-Ajacied Davinson Sánchez en Yerry Mina twee sterke centrale verdedigers. De ploeg geeft hierdoor weinig kansen weg.

Vorige ontmoeting

De laatste wedstrijd tussen Colombia en Brazilië was in 2019. In Florida eindigde het oefenduel in een 2-2 gelijkspel. Casemiro en Neymar scoorden voor de Brazilianen, Luis Muriel maakte de twee Colombiaanse goals.

Brazilië – Colombia tip

Brazilië is ontzettend goed dit toernooi. De ploeg is voorin levensgevaarlijk en geeft achterin eigenlijk niks weg. Colombia lijkt niet sterk genoeg om het de favoriet lastig te gaan maken. De thuisploeg scoort heel veel, dat kunnen we ook verwachten tijdens deze wedstrijd. De tip: wedden op ‘Brazilië Handicap -1’ met een quote van 2.36 bij Toto.

Brazilië – Colombia Copa América wedden

Quotes bij Toto:
Winst Brazilië: 1.50
Gelijkspel: 4.25
Winst Colombia: 6.80