18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Mönchengladbach – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip 24 februari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Borussia Mönchengladbach – Manchester City, Champions League
Aanvang: Woensdag 24 februari 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Manchester City, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.76

Vorige week werd de Champions League weer hervat en deze week zijn de teams aan de beurt die nog niet in actie kwamen tijdens de achtste finales. Zo neemt Borussia Mönchengladbach het op tegen Manchester City, maar niet in eigen huis. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Andere locatie

De teams treffen elkaar woensdag in Hongarije. Manchester City mocht Duitsland niet in vanwege reisrestricties door de coronacrisis. De Britse variant van het coronavirus zorgde er ook al voor dat Liverpool Duitsland niet binnenkwam voor het Champions League-duel tegen RB Leipzig. Net als dat duel, wordt ook Mönchengladbach – City gespeeld in de Puskás Aréna in Boedapest.

Tweede in sterke poule

Borussia Mönchengladbach kon gelijk aan de bak in de Champions League. Het kwam in groep B terecht, samen met Real Madrid, Shakhtar Donetsk en Internazionale. De Duitse club overleefde deze poule toch vrij verrassend. Het eindigde op plek twee met acht punten. Alleen Real Madrid eindigde met meer punten (10). Shakhtar bleef ook op acht punten steken en Inter werd laatste met zes punten.

In de Bundesliga gaat het een stuk minder met Mönchengladbach. Het staat op een magere achtste plaats en dit is onder andere te wijten aan de slechte vorm van de afgelopen weken. De club wist al vier Bundesliga-duels op rij niet meer te winnen. In het weekend verloor het elftal van trainer Marco Rose nog met 1-2 van laagvlieger Mainz.

Niet te stoppen

Het seizoen begon niet erg goed voor Manchester City, waardoor de titel steeds verder weg leek. Nu ziet de wereld er heel anders uit. De club wint wedstrijd na wedstrijd en is inmiddels de koploper van Engeland. Het gat tot de nummer twee Manchester United is zelfs al opgelopen tot tien punten. In de Champions League was er tot nu toe geen vuiltje aan de lucht voor City, want het werd eerste in groep C. Met zestien punten liet het Porto, Olympiakos en Marseille achter zich.

De trein uit Manchester blijft maar doordenderen. De club wist in het afgelopen weekend voor de achttiende keer op rij te winnen. Het won met 0-1 van Arsenal en dit was alweer de derde keer in dit seizoen dat City de Gunners versloeg.

Teamnieuws

Borussia Mönchengladbach hoeft geen hoofdrolspelers te missen tegen City, want er zijn geen blessuregevallen bekend. Ook goed nieuws voor de club uit Manchester, want Ilkay Gündogan is weer terug bij de selectie van trainer Pep Guardiola. De Duitser is dit seizoen belangrijk voor City en ontbrak het afgelopen weekend tegen Arsenal. Het enige blessuregeval bij The Citizens is Nathan Aké.

Laatste ontmoeting

De teams kwamen elkaar in 2016 voor het laatst tegen in de Champions League. Toen eindigde het in Duitsland in een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft vielen de twee doelpunten en in de tweede helft twee rode kaarten. Het was een gelijk opgaande strijd, waardoor een gelijkspel niet misstond. Dit keer is City de grote favoriet met slechts een quote van 1.29, terwijl een zege van Borussia een quotering van 8.55 oplevert.

Borussia Mönchengladbach – Manchester City tip

Manchester City lijkt niet te stoppen te zijn, terwijl Borussia Mönchengladbach nog niet echt weet te overtuigen. De Engelse club won achttien duels op rij en woensdag lijkt het tijd voor nummer negentien. De tip voor Borussia Mönchengladbach – Manchester City is daarom: Winst Manchester City, handicap -1. Deze voorspelling heeft een quote van 1.76.

Borussia Mönchengladbach – Manchester City Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst Borussia Mönchengladbach: 8.55
Gelijkspel: 5.35
Winst Manchester City: 1.29