18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 2 maart 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund, DFB-Pokal
Aanvang: Dinsdag 2 maart 2021, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Borussia Dortmund
Bookmaker: Toto
Quote: 2.14

Er is zijn al veel goede teams uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. Na deze wedstrijd kunnen we daar een nieuw team bijschrijven. Dortmund gaat namelijk op bezoek bij Mönchengladbach in de kwartfinale van de DFB-Pokal. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund.

Toekomstige trainer

Borussia Mönchengladbach wordt momenteel getraind door Marco Rose. De trainer doet het uitstekend met Gladbach, vooral in de Champions League heeft hij indruk gemaakt. Door deze prestaties is bekend geworden dat hij volgend jaar de leiding krijgt bij de tegenstander: Borussia Dortmund. Rose zal aan zijn toekomstige club willen laten zien wat zijn huidige ploeg in huis heeft.

In de Champions League heeft Gladbach aardig wat indruk gemaakt. Zo werd er gelijkgespeeld tegen Internazionale en Real Madrid en werd Shakhtar Donetsk twee keer weggespeeld. Hierdoor had de ploeg zich voor de achtste finale geplaatst. In de eerste wedstrijd tegen Manchester City werd er met 0-2 verloren. In de Bundesliga staat de ploeg op de achtste plek. Typerend voor het seizoen van Gladbach is de laatste wedstrijd van de ploeg. Tegen RB Leipzig stonden de mannen van Rose met 0-2 voor bij de rust, maar uiteindelijk wist Leipzig nog met 3-2 te winnen.

In de DFB-Pokal heeft Gladbach al drie wedstrijden afgewerkt. In de eerste ronde werd er met 0-8 van FC Oberneuland gewonnen. In de tweede ronde werd SV Elversberg met 0-5 verslagen en VfB Stuttgart werd in de achtste finale met 1-2 verslagen. Nu staat Dortmund dus te wachten.

Erling Braut Haaland

Het leek dan eindelijk te moeten gebeuren voor Borussia Dortmund. De ploeg moest het Bayern München weer lastig gaan maken in de Bundesliga. Dortmund barst van het talent in de aanval, echter gaat het niet best in de competitie. Niet Dortmund maakt het Bayern lastig maar Leipzig. Dortmund staat namelijk maar vijfde en is nog lang niet zeker van een plek in de Champions League.

In de competitie gaat het dus nog niet geweldig bij Dortmund, maar dat is in de Champions League wel anders. De groep werd gemakkelijk gewonnen en in de achtste finale tegen Sevilla won de ploeg met 2-3. Onder andere door twee doelpunten van Erling Haaland. In de DFB-Pokal won de ploeg van MSV Duisburg (0-5), Braunschweig (0-2) en met 3-2 van SC Paderborn.

Erling Haaland is een van de nieuwe toptalenten van Europa. De 20-jarige Noor heeft al fenomenale cijfers en breekt maandelijks een nieuw record. In 26 wedstrijden dit seizoen heeft Haaland al 27 doelpunten gemaakt. Vooral in de Champions League is hij op schot. In vijf wedstrijden heeft hij al acht keer het net gevonden: elke 55 minuten scoort hij in dit toernooi.

Onderlinge resultaten

Deze wedstrijd is al twee keer in de Bundesliga gespeeld. Op de eerste speeldag van het seizoen troffen de ploegen elkaar ook. Toen wist Dortmund gemakkelijk met 3-0 te winnen, door twee doelpunten van Haaland. Vorige maand in de tweede ontmoeting lagen de verhoudingen echter anders. Gladbach wist met 4-2 te winnen.

Teamnieuws

Gladbach moet het tegen Dortmund doen zonder Torben Müsel, Famana Quizera, Mamadou Doucouré en Stefan Lainer. Vooral Lainer, de rechtsachter, zal worden gemist in de tactiek van Gladbach. Normaal gesproken is Lainer een van de uitblinkers.

Dortmund zal het zonder Marcel Schmelzer, Axel Witsel en Manuel Akanji moeten doen. Vooral die laatste twee zullen worden gemist. Witsel zorgt normaal voor de balans op het middenveld en Akanji zal naast Mats Hummels worden gemist als verdediger.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund tip

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: beide teams doen het niet geweldig in de competities en hebben al van elkaar gewonnen dit seizoen. Alles is dus mogelijk, maar door de topvorm van Haaland lijkt Dortmund terecht de favoriet. Tip: wedden op de voorspelling ‘Winst Borussia Dortmund’ met een quote van 2.14 bij Toto.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund DFB-Pokal wedden

Quotes bij Toto
Winst Borussia Mönchengladbach: 3.00
Gelijkspel: 3.60
Winst Borussia Dortmund: 2.14