18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg voorspelling – wedden, quotes en tip 3 januari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 3 januari 2021, 15.30 uur
Beste wedtip: Borussia Dortmund wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

De nummers vijf en vier van de Bundesliga strijden met elkaar wie mag aansluiten bij de absolute top. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg.

Twijfel

Voorafgaand aan het vorige seizoen werd Borussia Dortmund getipt als ultieme kanshebber om Bayern München van de troon te stoten. Het leek ook mis te gaan in Beieren, maar onder leiding van interim-trainer Hansi Flick ging Bayern er toch met de prijzen vandoor. Nu zit Dortmund in diezelfde situatie. Coach Lucien Favre mocht vertrekken en Edin Terzic (voormalig scout en assistent-trainer) heeft de touwtjes tijdelijk in handen. Hij mag het seizoen afmaken in de dugout.

Toch zal de twijfel al hebben toegeslagen. Niet over Terzic, maar wel of het lag aan Favre. Na diens ontslag werd namelijk nipt gewonnen van Werder Bremen (2-1), maar daarna bleek Union Berlin met diezelfde cijfers te sterk. Tip: opvallend is het aantal doelpunten in wedstrijden van Borussia Dortmund. In de laatste zeven competitieduels op een rij van de club wisten namelijk beide teams te scoren. Wedden op de voorspelling dat dit ook nu gebeurt, geeft een quote van 1.62.

Vorm

De laatste jaren schommelt VfL Wolfsburg flink in de Bundesliga. Na een tweede plek in het seizoen 2014/15 volgde een achtste plek, maar daarna ging het mis. Twee jaar op een rij overleefde Wolfsburg pas door in de nacompetitie te winnen. De voorgaande twee jaargangen leverden een zesde en zevende plek op. Nu wordt het tijd voor Wolfsburg om weer terug te keren in de top van de competitie. Daarvoor moet de nieuwe coach Oliver Glasner gaan zorgen.

Het seizoen begon matig met vier gelijke spelen op een rij, waarvan er later nog twee volgden. Maar daarna kreeg Glasner de boel weer beter op de rit. Wolfsburg verloor alleen van regerend kampioen Bayern München (2-1). Verder werden vijf van de laatste zeven duels gewonnen. Tip: in elf van de dertien competitiewedstrijden van Wolfsburg werd drie keer of minder gescoord. Wedden op de voorspelling ‘minder dan 3,5 goals’ geeft je een quote van 1.60.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg heeft de thuisclub een groot voordeel. Van de laatste zes wedstrijden tegen Wolfsburg werden er namelijk vijf gewonnen en een gelijkgespeeld, met het overtuigende doelsaldo 11-0. Vorig seizoen won Dortmund tweemaal, met 3-0 en 0-2.

Teamnieuws

Borussia Dortmund moet jongeling Youssoufa Moukoko missen, die door een knieblessure aan de kant stond. Erling Braut Haaland keert mogelijk wel weer terug. Ook Marcel Schmelzer en Thorgan Hazard moeten nog even verstek laten gaan.

Bij tegenstander VfL Wolfsburg heeft het coronavirus toegeslagen bij Pavao Pervan, Jérôme Roussillon, William, Maxence Lacroix, Xaver Schlager en Maximilian Arnold. Het is niet duidelijk wie van hen kunnen spelen. Admir Mehmedi is terug van een blessure, terwijl Maximilian Philipp nu juist in de lappenmand ligt.

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg tip

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg: de wisselvalligheid moet eruit bij de thuisploeg maar qua individuele kwaliteiten moet Dortmund toch wel kunnen winnen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Borussia Dortmund wint’ met een quote van 1.59 bij Toto.

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 1.59
Gelijkspel: 4.35
Winst VfL Wolfsburg: 5.20