18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip 14 april 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Borussia Dortmund – Manchester City, Champions League
Aanvang: Woensdag 14 april 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Erling Haaland scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 2.25

Vorige week namen Manchester City en Borussia Dortmund het op tegen elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Woensdag staan de clubs weer tegenover elkaar en in deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Borussia Dortmund – Manchester City.

Stunten in Europa?

Borussia Dortmund doet het uitstekend in de Champions League dit seizoen. De Duitsers hebben tot nu toe een goede reeks neergezet in Europa. De groep werd gemakkelijk overleefd en Sevilla werd daarna in een spektakelstuk over twee wedstrijden verslagen. Manchester City is wel van een ander kaliber dan de vorige tegenstanders van Dortmund. De eerste wedstrijd verloor Dortmund met 2-1. De ploeg scoorde nog wel een doelpunt in Manchester en dat uitdoelpunt kan belangrijk zijn.

In de Bundesliga gaat het minder met Dortmund. De club staat vijfde op negen punten van de vierde plek van Eintracht Frankfurt. Dat gat is lastig te overbruggen in de eindfase van de competitie. Echter zal Dortmund het wel moeten overbruggen, want de ploeg is het aan haar stand verplicht om zich te kwalificeren voor de Champions League volgend jaar. Dit weekend won Dortmund met 2-3 van VfB Stuttgart en dat is een prima opwarmer voor de wedstrijd tegen City.

De ‘quadruple’

Manchester City begon stroef aan het seizoen, maar dat is helemaal omgeslagen. De ploeg speelt onder leiding van Josep Guardiola weer als vanouds elke tegenstander van de mat. Het team maakt dan ook nog kans op de quadruple; vier prijzen winnen in één seizoen. City maakt nog kans op de Premier League, Champions League, FA Cup én de League Cup. Vorige week won Manchester City met 2-1 van Dortmund en de ploeg wil de klus in Duitsland afmaken.

In de Premier League speelde Manchester City deze week thuis tegen Leeds United. Leeds kwam vlak voor rust op een 0-1 voorsprong, maar pakte voor rust ook nog een rode kaart. In de tweede helft kwam City langszij, maar Stuart Dallas, die ook al de eerste goal van Leeds maakte, wist in de blessuretijd de 1-2 binnen te werken. City verloor dus van Leeds terwijl de ploeg van Marcelo Bielsa maar twee schoten op goal had.

Teamnieuws

Dortmund mist tegen Manchester City Marcel Schmelzer, Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou, Youssoufa Moukoko én oud-City speler Jadon Sancho. Vooral de Engelse rechtsbuiten zal worden gemist door Dortmund. De ploeg had zijn snelheid wel kunnen gebruiken in de aanvallen tegen City.

Pep Guardiola mist alleen Philippe Sandler door een blessure. Eigenlijk zijn alle belangrijke spelers bij Manchester City dus fit. Guardiola kan zijn beste elf op gaan stellen tegen Dortmund.

Vreemde avond

Vorige week stonden de ploegen ook al tegenover elkaar in Manchester. Dit was een vreemde avond met een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Manchester City kwam eenvoudig op een 1-0 voorsprong door Kevin De Bruyne. Aan het eind van de eerste helft werd Jude Bellingham alleen voor keeper Ederson gezet en wist hij de keeper te omspelen. Echter meende de scheids te zien dat Bellingham een overtreding maakte op Ederson, dit bleek in de herhaling niet het geval. De scheids kon niet worden ‘overruled’ door de VAR omdat hij té vroeg had afgefloten, waardoor de video-assistent niet in mocht grijpen.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning van Manchester City, maar na afloop ging het vooral over het dubieuze moment tussen Bellingham en Ederson.

Borussia Dortmund – Manchester City tip

Dortmund staat er niet slecht voor tegen City. De ploeg heeft in principe genoeg aan een 1-0 overwinning door het uitdoelpunt van vorige week. Echter lijkt City bijna onverslaanbaar de laatste maanden. Het lijkt wel onwaarschijnlijk dat Dortmund niet weet te scoren. Daarom de tip: wedden op ‘Erling Haaland scoort’ met een quote van 2.25 bij Toto.

Borussia Dortmund – Manchester City Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst Borussia Dortmund: 4.55
Gelijkspel: 4.05
Winst Manchester City: 1.63