18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen, voorspelling – wedden, quotes en tip, 22 mei 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen, Bundesliga
Aanvang: aterdag 22 mei 2021, 15.30 uur
Beste wedtip: Borussia Dormund wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

Borussia Dortmund treft in de laatste speelronde van de competitie Bayer Leverkusen. Dortmund strijdt nog voor de derde plek met Wolfburg, terwijl Leverkusen zeker is van de zesde plaats. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen.

Uitstekend seizoen

Borussia Dortmund heeft een seizoen met pieken en dalen achter de rug. Er werd natuurlijk gehoopt dat de club mee kon doen om de titel. Dat zat er dit jaar niet in voor Dortmund, maar de DFB-Pokal werd wel gewonnen door de club. In de finale versloeg Dortmund Leipzig met 1-4. Naast de bekerwinst is Dortmund ook weer verzekerd van een Champions League-ticket voor volgend seizoen.

Een plaats in de Champions League stond een tijd op de tocht voor Dortmund. In januari stond de ploeg nog zevende in de Bundesliga en leek een plek in de top vier erg lastig te gaan worden. Zeker toen Dortmund met 1-2 van directe concurrent Eintracht Frankfurt verloor. Toch is het de club nog gelukt, dit komt door de fantastische reeks van de afgelopen weken. De laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen en zo klom Dortmund naar de derde plek.

Deze derde plaats is nog niet zeker, want het Wolfsburg van Wout Weghorst heeft net als Dortmund 61 punten. Echter heeft Wolfburg een minder doelsaldo dan Dortmund. Het verschil is klein dus als Wolfburg wint met een monsterscore kan het Dortmund nog zonder afhankelijk te zijn inhalen in de Bundesliga. Dortmund scoort zelf echter ook gemakkelijk en wist afgelopen weekend bijvoorbeeld nog met 1-3 te winnen van Mainz 05.

Weer net niet

Bayer Leverkusen begon dit seizoen nog met Peter Bosz als trainer van de club. Dat ging meer dan uitstekend. Leverkusen stond zelfs nog even eerste en kon ‘Herbstmaister’ worden. Het ging mis tegen Bayern München in de laatste wedstrijd voor de winterpauze en sindsdien ging het steeds minder bij de club. Leverkusen zakte van de eerste naar de zesde plaats op de ranglijst in drie maanden tijd.

Vorig jaar miste Peter Bosz op twee punten een plaats in de Champions League. Dit seizoen is het weer mislukt en eind maart was de 3-0 nederlaag tegen Hertha BSC de laatste druppel voor het bestuur. Op 23 maart werd Bosz ontslagen om met een andere trainer nog de Champions League te halen. Leverkusen won nog een paar wedstrijden, maar kon de achterstand niet meer wegwerken.

De laatste twee wedstrijden zijn tekenend voor het tweede seizoenshelft van Leverkusen. Er werd namelijk gelijkgespeeld tegen Werder Bremen (0-0) en Union Berlin (1-1). Net als de rest van het seizoen waren dit wedstrijden waar het net niet lukte. Er kan niks meer veranderen op de ranglijst voor Leverkusen, maar het seizoen eindigden met een overwinning is altijd prettig.

Vorige ontmoetingen

Beide ploegen speelden eerder dit seizoen al een wedstrijd tegen elkaar. Moussa Diaby opende toen de score en Leverkusen ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de rust maakte Julian Brandt de gelijkmaker voor Dortmund. De jonge Florian Wirtz maakte in de tachtigste minuut de 2-1 en zo wist Leverkusen de wedstrijd te winnen.  

Teamnieuws

Borussia Dortmund heeft aardig wat blessures. Marcel Schmelzer, Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou, Youssoufa Moukoko, Mateu Morey en Marwin Hitz zijn allemaal afwezig voor deze wedstrijd.

Leverkusen heeft net als de tegenstander een vrij lange blessurelijst. Santiago Arias, Lars Bendel, Julian Baumgartlinger, Timothy Fosu-Mensah, Lucas Alario, Exequiel Palacios en Daley Sinkgraven zijn allemaal geblesseerd.

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen tip

Bayer Leverkusen is eigenlijk sinds de winterpauze niet meer in vorm geweest. Sporadisch weet de ploeg nog een wedstrijd te winnen, maar Dortmund is zeker de favoriet. Zeker omdat het de laatste zes wedstrijden goed loopt bij de ploeg. En met het scoringsbeest Erling Haaland is elke kans gevaarlijk. De tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint’ met een quote van 1.54.

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen Bundesliga wedden

Quotes bij Toto:
Winst Borussia Dortmund: 1.54
Gelijkspel: 4.60
Winst Bayer Leverkusen: 4.75