18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Benfica – Arsenal voorspelling – wedden, quotes en tip 18 februari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Benfica – Arsenal, Europa League
Aanvang: donderdag 18 februari 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.64

Twee clubs die qua allure in de Champions League hadden kunnen spelen ontmoeten elkaar in de Europa League. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Benfica – Arsenal.

Herkenbaar

Na de winterstop uitkomen in de Europa League is inmiddels een herkenbaar scenario voor Benfica. Dit seizoen begon de Portugese club in de voorronde van de Champions League, waarin het uitgeschakeld werd. De voorgaande twee seizoenen kwam Benfica uit in de Champions League-groepsfase, waarin het op de derde plek eindigde. De voorgaande twee seizoenen waren Eintracht Frankfurt (in de kwartfinales) en Sjachtar Donetsk (in de eerste knock-outronde) te sterk.

Dit seizoen hopen de Portugezen weer een ronde verder te komen. In de groepsfase bleef Benfica ongeslagen, maar moest het alsnog genoegen nemen met een tweede plaats. Standard Luik en Lech Poznan werden uitgeschakeld, maar Rangers was net te sterk. Tip: de laatste wedstrijden van Benfica leverden niet veel goals op. In vier van de laatste vijf duels vielen maximaal twee goals. Wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ geeft een quote van 2.04.

Jojo

Supporters van Arsenal zullen het over één ding met elkaar eens zijn: een jojo is niks vergeleken bij dit seizoen van hun favoriete club. In het najaar werd links en rechts geroepen om het ontslag van trainer Mikel Arteta, omdat hij met Arsenal maar net boven de degradatiezone stond in de Premier League. Inmiddels heeft de Londense club de weg omhoog weer gevonden. En zoals het hoort voor een club als Arsenal mag het zich na de winterstop melden in een Europese competitie.

De groepsfase leverde absoluut geen problemen op voor de Londense club. Molde FK, Rapid Wien en Dundalk bleken geen enkele tegenstand te kunnen bieden; Arsenal won alle duels en wist hierin een doelsaldo van +15 te halen. Tip: Arteta en zijn spelers zullen er alles aan gelegen zijn om in elk geval een goede uitgangspositie te halen na dit uitduel. Je kunt wedden dat Arsenal in elk geval niet gaat verliezen, oftewel de ‘dubbele kans’. Voor deze voorspelling staat een quote van 1.41.

Onderlinge resultaten

Eenmaal eerder kwam het affiche Benfica – Arsenal uit de loting voor een Europees toernooi. In de achtste finales van de Europacup I in het seizoen 1991/92 werden de twee aan elkaar gekoppeld. Destijds eindigde de wedstrijd in Lissabon in 1-1 en won Benfica in Londen met 1-3.

Teamnieuws

Benfica moet het stellen zonder André Almeida en Jardel, maar zag wel Gian-Luca Waldschmidt terugkeren van een blessure. Centraal achterin zullen Jan Vertonghen en Nicolás Otamendi een duo vormen, terwijl men voor de goals kijkt naar Darwin Núñez.

Bij Arsenal mag de nieuwe reservedoelman Matthew Ryan hopen op een basisplaats. Voor Kieran Tierney en Thomas Partey komt dit duel waarschijnlijk te vroeg, maar Pierre-Emerick Aubameyang is er wel weer bij. Rob Holding en Martin Ødegaard hopen op een plekje in de basisopstelling.

Benfica – Arsenal tip

Benfica – Arsenal: deze wedstrijd kan beide kanten op vallen. Belangrijk is wel dat Benfica het thuisvoordeel kwijt is, omdat de wedstrijd vanwege reisbeperkingen in Rome wordt gespeeld. Verwacht in elk geval een goal aan beide kanten. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.64 bij Toto.

Benfica – Arsenal Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Benfica: 2.95
Gelijkspel: 3.55
Winst Arsenal: 2.32