18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg voorspelling – wedden, quotes en tip 26 mei 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg, Bundesliga
Aanvang: dinsdag 26 mei 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: Bayer Leverkusen wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.75

Speelronde nummer drie van de Bundesliga sinds Corona wordt doordeweeks afgewerkt. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg.

Attractie

Zoek je een Bundesliga-club om te supporten waar elke wedstrijd spectaculair is? Dan is Bayer Leverkusen perfect voor jou. Peter Bosz stond in Nederland al bekend om zijn goede spel bij voornamelijk Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. Maar in Duitsland kende men hem vooral om zijn mislukte periode bij Borussia Dortmund. Bosz was gebrand op revanche toen hij zijn baan kreeg in Leverkusen. Die revanche lijkt er te komen, gezien het goede spel van zijn team.

Bayer Leverkusen is een ware attractie gebleken de afgelopen weken. Er kruipt een topvijf weg bij de rest van de competitie. Borussia Mönchengladbach verloor afgelopen weekend, waardoor Leverkusen de vierde plaats inneemt. Samen met Bayern München en Borussia Dortmund hebben Bosz en zijn mannen nu driemaal op rij gewonnen. Tip: er vallen veel goals in de laatste duels. Wedden op de voorspelling ‘meer dan 3,5 goals’ geeft een quote van 2.31.

Wisselvallig

Het is lastig een club als VfL Wolfsburg te peilen. Zoals veel clubs in Duitsland schiet Wolfsburg alle kanten op, van hoge klasseringen tot lage klasseringen. In 2015 was de tweede plek de eindklassering, gevolgd door een achtste stek. Hierna eindigde de kampioen van 2009 tweemaal op rij op plek zestien, waardoor het nacompetitie moest spelen tegen degradatie. Vorig jaar herstelde Wolfsburg zich prima met een zesde plek, waar het nu ook staat.

Het probleem van VfL Wolfsburg in de Bundesliga is duidelijk. Tot nu toe werden 36 doelpunten gemaakt in 27 competitiewedstrijden. Slechts zeven clubs wisten minder vaak te scoren. Aan spits Wout Weghorst lijkt het niet te liggen. De Nederlander was al elf keer trefzeker en daarnaast drie keer aangever. Andere aanvallers als Renato Steffen (vijf) en Daniel Ginczek (drie) scoorden weinig. Het kan een tip zijn te wedden op een goal van Weghorst. Deze voorspelling heeft een quote van 2.75.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente onderlinge verleden van deze clubs, dan zien we dat de thuisploeg licht in het voordeel is, met drie zeges uit de laatste zes duels. Verder werd het tweemaal gelijk en won Wolfsburg een keer. Het doelsaldo in deze wedstrijden is 13-9. De laatste Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg eindigde in 1-3.

Teamnieuws

Peter Bosz heeft als trainer van Bayer Leverkusen een luxeprobleem op zijn middenveld. Florian Wirtz maakte indruk bij zijn debuut, terwijl ook Paulinho, Charles Aránguiz, Julian Baumgartlinger en Kerem Demirbay hopen te starten. Lars Bender en Kevin Volland kunnen niet meespelen door blessures.

VfL Wolfsburg moet het stellen zonder Felix Klaus, die vorige week rood kreeg tegen Borussia Dortmund. Paulo Otávio, Ignacio Camacho en William Asevedo kunnen door blessures niet meer voetballen dit seizoen. Voor Josuha Guilavogui en Yannick Gerhardt komt dit duel mogelijk te vroeg na hun blessures.

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg tip

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg: Leverkusen is een van de beste clubs sinds de herstart van de competitie. De kans is groot dat deze goede vorm ook tegen Wolfsburg voortgezet wordt. Tip: wedden op de voorspelling ‘Bayer Leverkusen wint’ met een quote van 1.75 bij Toto.

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayer Leverkusen: 1.75
Gelijkspel: 4.05
Winst VfL Wolfsburg: 4.30