18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach voorspelling – wedden, quotes en tip, 21 augustus 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach, Bundesliga
Aanvang: Zaterdag 21 augustus 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Dubbele kans, Gelijkspel of Borussia Mönchengladbach
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

De Bundesliga is weer in volle gang en zaterdag staat er een mooi affiche op het programma. Namelijk: Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach. De teams speelden allebei gelijk in de openingswedstrijd van het seizoen en gaan nu op zoek naar de eerste volle buit. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Valse start

Bayer Leverkusen moest in de eerste wedstrijd van het seizoen aantreden tegen Union Berlin. Op papier een redelijk gelijke tegenstander, want Bayer eindigde vorig seizoen op plek zes en Union op plaats zeven. De club uit Leverkusen had het overwicht in de wedstrijd, maar kon dit niet uitdrukken in opgelegde kansen. Union Berlin was scherper voor het doel en had daardoor minder kansen nodig. Het duel eindigde in 1-1.

Zo pakte Mitchel Bakker, die de gehele wedstrijd speelde, een punt samen met zijn nieuwe club Bayer Leverkusen. De ploeg schiet daar niet veel mee op en staat voor nu op een zevende plaats.

Goed begin ondanks gelijkspel

Borussia Mönchengladbach speelde net als Bayer Leverkusen gelijk, maar deed dat wel tegen landskampioen Bayern München. De club scoorde al in de tiende minuut via Alassane Pléa. Mönchengladbach wist Robert Lewandowski niet van het scoren af te houden, maar hield wel een knap punt over aan deze confrontatie. De eindstand was 1-1.

Eerder in diezelfde week won Borussia met 0-1 van Kaiserslautern in de eerste ronde van de DFB-Pokal. Ook in die wedstrijd kwam de club al vroeg op voorsprong, de elfde minuut, maar toen wist het die voorsprong dus wel vast te houden.

Teamnieuws

De linksbackpositie van Bayer Leverkusen wordt ingevuld door twee Nederlanders. In de DFB-Pokal startte Daley Sinkgraven, maar in de competitie kreeg Mitchel Bakker de voorkeur. De rechtsbackpositie kan ingevuld worden door Timothy Fosu-Mensah, maar hij scheurde in maart zijn kruisband. Hij is niet de enige geblesseerde bij Leverkusen. Ook Florian Wirtz, Edmond Tapsoba, Lucas Alario, Karim Bellarabi en Robert Andrich kampen met blessures. De valse start komt dus ook niet helemaal uit de lucht vallen.

Aan de kant van Borussia Mönchengladbach zijn er ook een paar blessuregevallen. Zo kunnen Mamadou Doucouré, Ramy Bensebaini, Breel Embolo en Manu Koné ook allemaal niet in actie komen.

Laatste ontmoetingen

Vorig seizoen werd het een waar doelpuntenfestijn in Leverkusen. Bij rust stond het al 2-2 en uiteindelijk kwam Bayer als winnaar uit de strijd door met 4-3 te winnen. Later in het seizoen won Leverkusen weer van Mönchengladbach, toen met 0-1 door een goal van Patrik Schik. Dit keer zien de bookmakers wederom Leverkusen als de favoriet. Een zege van de thuisploeg heeft namelijk een quote van 2.22, terwijl een overwinning van Borussia op 2.90 genoteerd staat.

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach tip

De teams zijn vaak erg aan elkaar gewaagd en daar lijkt het ook dit keer op. Ze speelden allebei in het eerste duel gelijk, maar Mönchengladbach deed dat tegen Bayern. Bayer Leverkusen was wel vorig seizoen twee keer te sterk voor Borussia. De thuisploeg heeft wel meer last van blessures dan de uitploeg. De tip is dan ook: Dubbele kans, Gelijkspel of Borussia Mönchengladbach. Deze voorspelling heeft een quote van 1.58.

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst Bayer Leverkusen: 2.22
Gelijkspel: 3.50
Winst Borussia Mönchengladbach: 2.90