18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip, 11 september 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 11 september 2021, 15.30 uur
Beste wedtip: Borussia Dortmund wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.10

De interlandperiode is afgelopen en de spelers keren weer terug naar de clubs. In de Bundesliga staat direct een topper op het programma. De huidige nummers twee en vijf van de competitie treffen elkaar. Bayer Leverkusen krijgt bezoek van Borussia Dortmund. Dit wordt ongetwijfeld een geweldige wedstrijd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund.

Talentvolle selectie

Vorig seizoen was Peter Bosz natuurlijk de trainer van Bayer Leverkusen. Onder zijn leiding viel het al op dat het team vol zat met talentvolle jonge spelers. Bosz is vertrokken en Gerardo Seoane is overgekomen van Young Boys. De trend van het gebruik van jongere spelers is doorgezet. Leverkusen trok zeven spelers aan en maar één van deze spelers is ouder dan 21.

In de eerste drie wedstrijden deed Leverkusen het voortreffelijk. In de eerste wedstrijd werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld tegen Union Berlin. Daarna werd er echter met 4-0 van Mönchengladbach gewonnen en Augsburg werd met 1-4 verslagen. Leverkusen weet het net van de tegenstander gemakkelijk te vinden. De club heeft negen keer gescoord in de eerste drie wedstrijden, toch is er geen duidelijke topscorer. De doelpunten worden verdeeld over de selectie. Als er iemand wegvalt is er nog geen paniek bij Leverkusen.

Het fenomeen

Dortmund kent in dit korte seizoen al ups en downs. In de Supercup werd met 3-1 verloren van Bayern München, maar in de eerste competitiewedstrijd won de ploeg direct met 5-2 van Eintracht Frankfurt. Na deze 5-2 waren de fans positief over het seizoen. Er werd hierna echter direct verloren van Freiburg met 2-1. In de laatste wedstrijd voor de interlandbreak leek Dortmund weer een overwinning weg te geven. Hoffenheim maakte in de negentigste minuut de gelijkmaker, maar Erling Haaland maakte in extremis nog de winnende, waardoor Dortmund met 3-2 wist te winnen.

Het team van Dortmund heeft een goede basis, maar wordt wel gedragen door de scoringsdrift van Haaland. Iedereen weet dat de cijfers van Haaland fenomenaal zijn en hij blijft elke week verbazen. Dortmund heeft echter een onderliggend probleem. Het team kampt met extreem veel blessureleed in de achterhoede, waardoor Axel Witsel als verdediger moest spelen. Het is een beetje te vergelijken met de situatie waarin Liverpool vorig seizoen verkeerde.

Teamnieuws

Leverkusen heeft aardig wat geblesseerde spelers. Zo ontbreken Timothy Fosu-Mensah, Edmond Tapsoba, Lucas Alario, Karim Bellarabi en Julian Baumgartlinger in de wedstrijd tegen Dortmund.

De blessurelijst bij Dortmund is een stuk langer dan bij Leverkusen. Thomas Meunier, Mats Hummels en Marco Reus komen net terug van een blessure en lijken de wedstrijd tegen Leverkusen wel te halen. Marcel Schmelzer, Mateu Morey, Dan-Axel Zagadou, Thorgan Hazard, Emre Can, Nico Schulz, Giovanni Reyna, Steffen Tigges en Soumaïla Coulibaly zullen de wedstrijd moeten missen door blessures.

Vorig seizoen

In de laatste wedstrijd van vorig seizoen stonden de teams ook tegenover elkaar. Dortmund wist toen met 3-1 te winnen door twee doelpunten van Erling Haaland en een doelpunt van Marco Reus. De andere wedstrijd van vorig seizoen wist Leverkusen te winnen met 2-1. Moussa Diaby en Florian Wirtz maakten de doelpunten voor Leverkusen. Julian Brandt scoorde namens Dortmund.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund tip

Een spannende wedstrijd staat op het programma. De selecties lijken elkaar niet veel te ontlopen. Dortmund heeft individueel iets betere spelers en dat lijkt dan ook de doorslag te geven in deze wedstrijd. De tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint’ met een quote van 2.10 bij Toto.  

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto:
Winst Bayer Leverkusen: 2.95
Gelijkspel: 3.75
Winst Borussia Dortmund: 2.10