18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Sevilla voorspelling – wedden, quotes en tip 3 maart 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Barcelona – Sevilla, Copa del Rey
Aanvang: woensdag 3 maart 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Barcelona wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.52

Een return in de Spaanse bekercompetitie, nadat de bezoekers van dit duel in eigen huis al met 2-0 wisten te winnen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Barcelona – Sevilla.

Kans

Lang was er kritiek op Ronald Koeman, die zijn ploeg niet echt aan de praat kreeg. Barcelona speelde geen oogstrelend voetbal, wat de fans wel het liefst zouden zien natuurlijk. Maar inmiddels is het duidelijk dat het niet zozeer aan Koeman ligt. De fans hebben zich neergelegd bij het feit dat de hoogtijdagen voorlopig even voorbij zijn. Financieel gaat het niet top bij Barcelona, en dus is de selectie niet van het allerhoogste niveau.

Inmiddels lijkt de Copa del Rey nog de enige kans op een prijs. Atlético Madrid heeft in de competitie een flinke voorsprong gepakt en in de Champions League lijkt het einde verhaal na de nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Tip: vorige week werd met 3-0 gewonnen van Elche, maar in de acht thuisduels ervoor maakten allebei de teams minimaal één goal. Wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ geeft een quote van 1.74.

Cupfighter

Voor de meeste seizoenen van Sevilla is de doelstelling wel duidelijk: proberen hoge ogen te gooien. Maar waar kan dat? In de competitie zijn Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid overduidelijk een maatje te groot. De Champions League is duidelijk lastig dus dan blijven over de Europa League en de beker. Dit seizoen moet de club zich gedragen als cupfighter, aangezien Sevilla niet doorging in de Champions League. Het doel is nu om ver te komen in de Copa del Rey.

In de afgelopen vijf seizoenen wist Sevilla tweemaal de finale van dat toernooi te halen, maar beiden eindigden in een deceptie met twee nederlagen tegen Barcelona (2-0 na verlenging en 0-5). Vaak vallen er niet veel goals in wedstrijden van Sevilla, in zes van de laatste acht wedstrijden maximaal twee. Dit kan een goede tip zijn voor je voorspelling. Wedden op ‘minder dan 2,5 goals’ geeft je namelijk een mooie quote van 2.28.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Barcelona – Sevilla is de thuisploeg licht favoriet, met drie zeges in de laatste zes ontmoetingen, tegenover twee gelijke spelen en een Sevilla-zege. Het doelsaldo is met 11-5 ook in het voordeel van Barça. Afgelopen maand speelden de twee clubs tegen elkaar. Eerst won Sevilla met 2-0 in de beker, daarna Barcelona met 0-2 in de competitie.

Teamnieuws

Barcelona moet het al een tijdje stellen zonder Ronald Araujo, Sergi Roberto, Philippe Coutinho en Ansu Fati. Daar komt nu geen verandering in, al zullen ook Miralem Pjanic en Pedri niet meedoen. Ilaix Moriba of Riqui Puig mag daardoor hopen op een plek in de basis.

Sevilla moet Marcos Acuña en Lucas Ocampos missen, aangezien zij allebei met een kwetsuur langs de kant moeten toekijken. Voorin strijden Luuk de Jong en Youssef El-Nesyri om een plaatsje in de punt van de aanval.

Barcelona – Sevilla tip

Barcelona – Sevilla: er moet natuurlijk een 2-0 nederlaag goedgemaakt worden door Barcelona, dus het is maar de vraag of dat gaat lukken. Wel denken wij dat de thuisploeg er in elk geval met de zege vandoor gaat. Tip: wedden op de voorspelling ‘Barcelona wint’ met een quote van 1.52 bij Toto.

Barcelona – Sevilla Copa del Rey wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.52
Gelijkspel: 4.55
Winst Sevilla: 5.80