18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Real Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 24 oktober 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Barcelona – Real Madrid, Primera División
Aanvang: zaterdag 24 oktober 2020, 16.00 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.64

De wedstrijd der wedstrijden, de grootste wedstrijd in het heelal. Kortom: El Clásico staat weer op het programma! Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Barcelona – Real Madrid.

Herstellen

De komst van Ronald Koeman ging in eerste instantie nog gepaard met kritiek. Mede door diverse geruchten in de media werd Koeman afgeschilderd als boeman. Zo zou hij ruzie hebben gemaakt met Lionel Messi en Luis Suárez hebben weggepest. Later bleek dat Suárez netjes is medegedeeld dat hij geen belangrijke rol zou krijgen en de woede van Messi was gericht op het bestuur. Toch moeten Koeman en zijn mannen zich herstellen van een negatieve noot aan het begin van dit prille seizoen.

De 5-1-overwinning op Ferencváros in de Champions League was mooi, maar de pijn van de 1-0 bij Getafe blijft nog nadreunen in Camp Nou. Vooral omdat de wedstrijd daarvoor ook niet gewonnen werd: 1-1 tegen Sevilla. Daarvoor werd wel gewonnen van Villarreal (4-0) en Celta de Vigo (0-3). Die resultaten kun je als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden op ‘Barcelona wint en houdt de nul’ levert je namelijk een mooie quote op van 3.75.

Pijnlijk

Real Madrid is de absolute grootmacht in de geschiedenis van de Europacup I en de Champions League. Toch had het niet slechter kunnen beginnen aan deze nieuwe editie. In eigen huis stond het in de rust al met 0-3 achter tegen Shakhtar Donetsk en in de tweede helft lukte het niet meer dit goed te maken: 2-3. Het gemis van aanvoerder Sergio Ramos was duidelijk te merken in dat duel. Het is pas echt pijnlijk als je beseft dat Real vorige week ook al verloor.

De competitiewedstrijd tegen promovendus Cádiz leverde namelijk ook een uitglijder op. In eigen huis wonnen de underdogs met 0-1. Hiervoor speelden de Madrilenen met 0-0 gelijk bij Real Sociedad en werd gewonnen van Real Betis (2-3), Real Valladolid (1-0) en Levante (0-2). Tip: in vier van de vijf competitiewedstrijden van Real Madrid scoorde maximaal een van beide teams. Wedden op de voorspelling ‘niet beide teams scoren’ geeft je een quote van 2.27.

Onderlinge resultaten

Over alle edities van El Clásico gaan de twee ploegen gelijk op. In de geschiedenis wonnen zowel Barcelona als Real Madrid 96 keer van de aartsrivaal en het werd 52 maal gelijk. Recentelijk heeft Barça meer de overhand. Van de laatste zes duels onderling wonnen de Catalanen er drie en slechts een ging verloren. Het doelsaldo over deze duels is met 10-4 dan ook in het voordeel van de thuisploeg. Vorig seizoen won Real Madrid thuis met 2-0 en in Barcelona werd het 0-0.

Teamnieuws

Marc-André ter Stegen is er nog steeds niet bij, dus Neto verdedigt andermaal het doel van Barcelona. Ook Jordi Alba kan niet meespelen. Zijn concurrent Júnior Firpo is weer fit, maar de kans is groot dat Sergiño Dest mag blijven staan. Verwacht Ansu Fati en Philippe Coutinho terug in de basis, wat ten koste gaat van Ousmane Dembélé en Pedri.

Bij Real Madrid mag Nacho Fernández hopen op een basisplaats rechtsachter, door de afwezigheid van Dani Carvajal en Álvaro Odriozola. Vinicius Júnior en Karim Benzema mogen voorin voor de doelpunten gaan zorgen, mede doordat Martin Ødegaard en Eden Hazard door blessureleed verstek moeten laten gaan voor dit duel.

Barcelona – Real Madrid tip

Barcelona – Real Madrid: beide teams zijn herstellende van een pijnlijke nederlaag en allebei kunnen ze genoeg kwaliteit opstellen om dit duel te winnen. Verwacht in elk geval wat doelpunten. Tip: wedden op de voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’ met een quote van 1.64 bij Toto.

Barcelona – Real Madrid Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 2.02
Gelijkspel: 3.55
Winst Real Madrid: 3.30