18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Getafe CF voorspelling – wedden, quotes en tip, 29 augustus 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Barcelona – Getafe CF, La Liga
Aanvang: zondag 29 augustus 2021, 17.00 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.93

Het voetbalseizoen is net begonnen en de verhoudingen worden elke week iets duidelijker. Barcelona zit bomvol met Nederlandse inbreng is bezig aan het eerste seizoen na het tijdperk Lionel Messi. De Blaugrana nemen het op tegen Getafe. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Barcelona – Getafe CF.

Wisselvallig spelbeeld

De eerste dertig minuten tegen Real Sociedad behoorden tot de beste minuten van Barcelona in de afgelopen jaren. Tenminste als we Ronald Koeman mogen geloven. Uiteindelijk won Barcelona met 4-2 van Sociedad. Er waren veel positieve reacties na deze wedstrijd, want zonder Messi leek Barcelona toch goed te spelen. Er was veel diepgang en de positiewisselingen tussen de aanvallers pakten perfect uit. Martin Braithwaite was de grote man die avond met twee doelpunten. Wie had dat gedacht?

Na de wedstrijd tegen Athletic Bilbao stond Barcelona weer met beide benen op de grond. Marcelino, de trainer van Bilbao, overklaste Ronald Koeman in deze wedstrijd. Bilbao speelde erg direct en zette druk tot de keeper van Barcelona. Dit loonde: Barcelona kwam geen enkel moment in de wedstrijd. De laatste minuten begonnen de krachten bij Bilbao weg te vloeien en kon Memphis Depay Barcelona nog langszij schieten. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Barcelona kwam hier goed weg, aangezien Bilbao de betere kansen had.

Nieuwe manager

Iedereen die vaak naar La Liga kijkt kent José Bordalás, de oude trainer van Getafe. In Nederland werd hij bekend door Ajax uit te schakelen in de Europa League. Getafe speelde onder hem extreem fysiek voetbal. Daar heeft Barcelona waarschijnlijk minder last van in deze ontmoeting tegen Getafe. De ploeg heeft namelijk een nieuwe trainer: Míchel.

Míchel speelde tussen 1982 en 1996 zeker 404 wedstrijden voor Real Madrid en won hier meerdere prijzen mee. Tegenwoordig is hij trainer en dat heeft hij onder andere gedaan bij Olympique Marseille en Málaga. Tussen 2009 en 2011 was hij ook al de trainer van Getafe. Het gaat nog niet geweldig onder Míchel. Getafe verloor de eerste twee wedstrijden met 1-0. Sevilla en Valencia waren beiden net iets te sterk voor de club.

Teamnieuws

Barcelona heeft aardig wat afwezigen voor de wedstrijd tegen Getafe. Gerard Piqué viel geblesseerd uit tegen Bilbao en is er niet bij. Eric García kreeg een rode kaart en Pedri is op vakantie gestuurd. Verder zijn Ousmane Dembélé, Sergio Agüero en Ansu Fati ook nog geblesseerd. Marc-André ter Stegen en Philippe Coutinho zijn nog twijfelgevallen, wellicht nemen ze al plaats op de bank. Bij Getafe is iedereen fit.

Vorig seizoen

Barcelona heeft wisselend succes tegen Getafe. De eerste ontmoeting van vorig seizoen eindigde in een 1-0 overwinning voor Getafe door een doelpunt van Jaime Mata. De tweede ontmoeting in Camp Nou verliep wat beter voor Ronald Koeman, want Barcelona won met 5-2. Lionel Messi was bij drie doelpunten betrokken: hij scoorde twee keer en gaf een assist. Deze keer moet Barcelona het doen zonder de magie van Messi.

Barcelona – Getafe CF tip

Barcelona weet eigenlijk altijd te scoren. Ook zonder Messi is de ploeg aanvallend nog het beste van de Liga. Verdedigend is het echter zwak. Zeker nu García en Piqué er niet bij zijn is de defensie niet optimaal. Barcelona krijgt eigenlijk elke wedstrijd een doelpunt tegen. Daarom de tip: wedden op ‘Beide teams scoren’ met een quote van 1.93 bij Toto.

Barcelona – Getafe CF La Liga wedden

Quotes bij Toto:
Winst Barcelona: 1.38
Gelijkspel: 4.65
Winst Getafe CF: 7.10