18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Real Sociedad Europa League, voorspelling – wedden, quotes en tip 26 november 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: AZ – Real Sociedad, Europa League
Aanvang: Donderdag 26 november, 21.00 uur
Beste wedtip: Real Sociedad wint
Bookmaker:
Toto
Quote: 1.89

AZ krijgt de koploper van Spanje op bezoek. Real Sociedad is bezig aan een topseizoen. Hier de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – Real Sociedad. 

Verliespunten

AZ won het afgelopen weekend met 1-0 van FC Emmen. Een vroege goal van Bruno Martins Indi was genoeg voor de drie punten. Door deze overwinning staat AZ op de zevende plaats in de Eredivisie, met veertien punten. Dit zijn tien punten minder dan koploper Ajax, al heeft AZ wel een duel minder gespeeld. 

De ploeg uit Alkmaar is de koning van het gelijkspel. Vijf van de acht wedstrijden werden gelijkgespeeld. De overige drie duels werden gewonnen. AZ is dus nog ongeslagen in de Eredivisie, maar de ploeg van Arne Slot heeft al wel tien verliespunten geleden. 

In de Europa League-groep is het erg spannend. AZ, Napoli en Real Sociedad staan allemaal op zes punten na drie wedstrijden. AZ won knap van Napoli met 1-0 en versloeg Rijeka met 4-1. In San Sebastian werd met 1-0 verloren.  

Sterke start

Real Sociedad is aan een topseizoen bezig. Sociedad is de verrassende koploper van La Liga met 23 punten. De laatste zes competitiewedstrijden werden gewonnen. Onder aanvoering van David Silva maakt Real Sociedad grote indruk in Spanje. 

Sociedad scoort heel gemakkelijk in eigen land. Met 21 doelpunten in tien wedstrijden zijn de Basken de meest scorende ploeg van de Spaanse competitie. Ook kreeg Sociedad slechts vier doelpunten tegen. Geen enkele ploeg wist dit seizoen meer dan één doelpunt te scoren in een officieel duel tegen Real Sociedad. Wedden op ‘AZ aantal doelpunten onder 1.5’ heeft een quote van 1.38.

Wat in La Liga makkelijk lukt, lukt Sociedad niet in de Europa League. Slechts twee doelpunten wisten de Spanjaarden te maken in de poule. Rijeka werd met 1-0 verslagen en tegen Napoli werd met 1-0 verloren. De afgelopen wedstrijd tegen AZ eindigde in een 1-0 overwinning.

Vorige ontmoeting

Het vorige duel in de Europa League eindigde dus in een 1-0 overwinning voor Sociedad. Dit viel voor AZ nog mee. Real Sociedad schoot 28 keer op het doel van de Alkmaarders. AZ speelde een kansloze wedstrijd in Spanje en mocht blij zijn dat het bij één doelpunt bleef. 

Een voordeel voor AZ is dat spelbepaler David Silva ontbreekt bij Real Sociedad. Tijdens de wedstrijd in Spanje was Silva de grote man aan de kant van Sociedad en kon AZ geen grip op hem krijgen. Ondanks het ontbreken van Silva staat er bij Real Sociedad echter nog een uitstekende ploeg. 

AZ  – Real Sociedad tip

De bezoekers zijn de absolute favoriet voor dit duel. Real Sociedad is aan een heel goed seizoen bezig en is in topvorm. Het duel in San Sebastián was een kansloos duel voor AZ. Ondanks dat de score meeviel, was Sociedad veel te sterk.

Ondanks de afwezigheid van David Silva valt te verwachten dat Real Sociedad deze tweede ontmoeting ook gaat winnen. In de Spaanse competitie laat de ploeg zien veel te kunnen scoren en sterk te kunnen verdedigen. De tip is daarom ook: Wedden op ‘Real Sociedad wint’. Deze weddenschap heeft een quote van 1.89 bij Toto.

AZ – Real Sociedad  Europa League wedden

Quotes bij Toto:
Winst AZ: 3.70
Gelijkspel: 3.55
Winst Real Sociedad: 1.89