18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Napoli Europa League, voorspelling – wedden, quotes en tip 3 december 2020

Joris Velthausz

Wedstrijd: AZ – Napoli, Europa League
Aanvang: Donderdag 3 december, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.70

Als AZ deze donderdag van Napoli weet te winnen, staat de ploeg met één been in de volgende ronde van de Europa League. Hier lees je voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – Napoli.

Verrassing

De ploeg van trainer Arne Slot staat er verrassend goed voor in de Europa League. Na vier wedstrijden heeft AZ zeven punten weten te behalen. Hiermee staat de ploeg derde achter Real Sociedad en Napoli. Deze ploegen hebben zeven en negen punten. Rijeka staat overigens laatste met nul punten. Alles is dus nog mogelijk voor de Alkmaarders. Wie had dat na de loting gedacht?

Na het tweeluik tegen Sociedad, waar AZ met 1-0 van verloor en met 0-0 tegen gelijkspeelde, is de wedstrijd tegen Napoli cruciaal voor AZ. Er moet in de thuiswedstrijd eigenlijk een punt worden gepakt tegen Napoli om de plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand te houden. En waarom ook niet: AZ verraste immers door uit 0-1 van Napoli te winnen.

In de Eredivisie lijkt AZ ook op stoom te komen. De eerste zes wedstrijden werd er niet gewonnen door de ploeg van Slot. Al werd er ook niet verloren: de zes wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel. Maar de laatste vier wedstrijden is het AZ wel gelukt om te winnen. De ploeg staat zevende in de Eredivisie en is naast Feyenoord de enige ongeslagen ploeg in de competitie.

Voor Maradonna

Het overlijden van club-icoon Diego Maradonna kwam binnen als een schok bij Napoli. Sinds het overlijden van de Argentijn heeft Napoli al haar wedstrijden gewonnen. Dit doen ze, natuurlijk, voor Maradonna. Zo scoorde aanvoerder Lorenzo Insigne in de wedstrijd tegen AS Roma (4-0) en eerde hij de legende door een shirt met zijn naam omhoog te houden.

Waar de wedstrijd voor AZ erg belangrijk is om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de Europa League, is deze wedstrijd voor Napoli iets minder belangrijk. De ploeg, onder leiding van Gennaro Gattuso, staat eerste met negen punten. Napoli heeft na de wedstrijd tegen AZ nog een wedstrijd te spelen tegen Sociedad. Het is voor de Italianen zaak om één van de twee wedstrijden te winnen om zeker te zijn van een plek bij de laatste tweeëndertig.

In de Serie A staat Napoli momenteel vijfde, nadat het AS Roma dit weekend met 4-0 versloeg. Er werd door de ploeg alleen maar van AC Milan (1-3), Sassuolo (0-2) en Juventus (3-0) verloren. Gatusso doet het goed met zijn mannen.

Vorige ontmoeting

De vorige ontmoeting tussen AZ en Napoli eindigde in een 0-1 overwinning van de Alkmaarders. Middenvelder Dani de Wit besliste de wedstrijd toen met een goal in de zevenenvijftigste minuut.

AZ – Napoli tip

AZ moet eigenlijk gelijkspelen of winnen tegen Napoli om overwinteren in eigen hand te houden. Door een punt te pakken tegen Napoli, kan de ploeg van Slot het beslissen tegen Rijeka. Napoli is sinds het eind van de interlandperiode echter wel in vorm. Het gaat daarom lastig worden voor AZ om weer een overwinning te boeken tegen de Italianen. Maar het dichtgooien achterin tegen Napoli behoort wel tot een reële mogelijkheid. Daarom is de tip: wedden op ‘Gelijkspel’ met een quote van 3.70 bij Toto.

AZ – Napoli Europa League wedden

Quotes bij Toto:
Winst AZ: 3.90
Gelijkspel: 3.70
Napoli: 1.81