Wedstrijd: AZ – HNK Rijeka, Europa League
Aanvang: Donderdag 29 oktober 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.39

AZ won de eerste wedstrijd in de Europa League erg verrassend van Napoli. Deze week speelt het de eerste thuiswedstrijd van de groepsfase en dit doet het tegen HNK Rijeka. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – HNK Rijeka.

Wereld van verschil

In de Eredivisie wil het nog niet echt lukken bij AZ. De club won nog geen enkele wedstrijd in dit seizoen van de Nederlandse competitie. Toch is de nummer twee van vorig seizoen nog wel ongeslagen. AZ speelde namelijk vijf keer gelijk in de eerste vijf duels en dit is goed voor een magere tiende plaats. De club uit Alkmaar gaf in de laatste vier competitiewedstrijden net voor tijd een voorsprong uit handen.

De slechte resultaten zorgden ervoor dat weinig mensen een stunt zagen zitten tegen Napoli, maar AZ bewees ze het tegendeel. In de eerste groepswedstrijd won het met 0-1 van de club uit Napels door een goal van Dani de Wit. Deze overwinning was wel tegen de verhoudingen in, want Napoli was veel meer aan de bal en creëerde ook veel meer kansen. AZ is met deze zege erg goed begonnen aan de Europa League.

Zuur begin

Rijeka startte het toernooi met een thuisduel tegen het Spaanse Real Sociedad. De Kroatische club was lang op weg naar een goed resultaat, maar in de 93e minuut ging de tegenstander er met de winst vandoor. Jon Bautista maakte de enige treffer, waardoor zijn team toch wel terecht de drie punten mee naar Spanje nam. De brilstand stond lang op het bord. Dit had onder andere te maken met de 5-3-2 opstelling van Rijeka. AZ kan dus verwachten dat het zelf het spel moet maken tegen de Kroaten.

Vorig seizoen eindigde Rijeka op de derde plek in de Kroatische competitie, waarin de verschillen erg klein waren tussen de nummers twee en vijf. Dinamo Zagreb werd namelijk kampioen, maar daaronder was het erg spannend. Dit seizoen zit Rijeka vooralsnog in dat groepje onder Dinamo Zagreb. Het staat op de vierde plek met twaalf punten uit zes wedstrijden.

Waslijst aan coronabesmettingen

AZ wordt geplaagd door het coronavirus. Zo moest de club vorige week tegen Napoli al een waslijst aan spelers missen. Jordy Clasie, Ferdy Druijf, Timo Letschert, Myron Boadu, Zakaria Aboukhlal en Juan Familia-Castillio ontbraken allemaal vanwege het virus. Het ziet ernaar uit dat de spelers die zondag tegen ADO hebben gespeeld, ook tegen Rijeka in actie komen. Er zijn namelijk nog geen nieuwe besmettingen bekend. De eerste besmette spelers zijn op de weg terug, maar nog niet fit genoeg voor donderdag.

Binnen de selectie van Rijeka heeft geen corona-uitbraak plaatsgevonden in de laatste weken. Er zijn wel twee geblesseerde spelers en dit zijn Milan Ristovski en Tibor Halilović. Zij waren er ook al niet bij tijdens de eerste groepswedstrijd.

Belang van de wedstrijd

Bij een overwinning doet AZ erg goede zaken. Het staat nu eerste met drie punten en Real Sociedad tweede met evenveel punten en doelpunten. Bij een zege gaat AZ naar zes. Daarnaast spelen Napoli en Real Sociedad tegen elkaar. Als de Spaanse club wint, lopen AZ en Sociedad met zes punten weg bij de andere twee clubs. Napoli is normaal gesproken iets sterker. Als die club wint dan gaat AZ bij een zege alleen aan de leiding, dus er staat al veel op het spel.

Eerste ontmoeting

De teams speelden nog nooit tegen elkaar, dus er zijn geen eerdere ontmoetingen om te analyseren.

AZ – HNK Rijeka tip

Ondanks dat het niet zo lekker loopt bij AZ, is deze club toch de favoriet donderdag. Het boekte een goede eerste zege in de Europa League en lijkt dit donderdag een vervolg te geven. Rijeka was niet heel sterk in de vorige wedstrijd en in de competitie is het ook nog niet alles. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat AZ wint. Deze voorspelling van AZ – HNK Rijeka heeft een quote van 1.39.

AZ – HNK Rijeka Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst AZ: 1.39
Gelijkspel: 4.90
Winst HNK Rijeka: 6.50