18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 28 februari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: AZ – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Zondag 28 februari 2021, 16.45 uur
Beste wedtip: Winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 2.03

Zondag belooft een mooie dag te worden voor de Nederlandse voetballiefhebbers, want er staan twee toppers op het programma. De laatste gaat tussen AZ en Feyenoord, de nummers drie en vier van de Eredivisie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – Feyenoord.

Strijd om plek twee

AZ boekt de laatste weken goede resultaten, want het won drie wedstrijden op rij. Deze reeks begon met een 0-1 zege op FC Emmen. Daarna overtuigde de club uit Alkmaar twee keer op rij door met 3-1 van Heerenveen te winnen en VVV met 1-4 te verslaan. Die uitslagen waren meer dan terecht, want AZ domineerde die duels.

De club uit Alkmaar staat nu op de derde plaats met 46 punten, wat er vier minder zijn dan PSV dat tweede staat. AZ wil aanhaken bij de Eindhovense club, omdat die tweede plek recht geeft op voorronde Champions League.

Zelfde doelstelling

Dick Advocaat gaf vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd met AZ aan dat Feyenoord ook voor de tweede plaats gaat. De Rotterdammers staan er iets slechter voor met 43 punten. Als Feyenoord verliest, lijken de kansen verkeken. Bij een overwinning neemt de Rotterdamse club de derde plek van AZ over.

Feyenoord wist in de afgelopen drie wedstrijden niet te winnen. In de KNVB Beker verloor het pijnlijk met 4-3, nadat het met 1-3 had voorgestaan. Daarna speelde het in de Eredivisie gelijk tegen FC Twente en FC Groningen. Tegen Twente was Feyenoord heel slordig, maar bij Groningen zag het er al een stuk beter uit.

Teamnieuws

Vorige week maakte Dani de Wit zijn rentree voor AZ en tegen Feyenoord keert Jonas Svensson terug bij de wedstrijdselectie. De twee vaste basisklanten raakten zo’n drie maanden geleden geblesseerd. Het is nog niet bekend of Calvin Stengs erbij is zondag. De aanvaller trainde vrijdag nog niet met de groep mee.

Advocaat kan bijna over een geheel fitte selectie beschikken, want alleen João Teixeira is niet fit genoeg om bij de selectie te zitten. Justin Bijlow maakt waarschijnlijk zijn rentree tegen AZ. De doelman werd vorige week al terugverwacht, maar Feyenoord wilde hem vooral fit hebben voor zondag.

Spannende strijd

Eerder dit seizoen mondde de ontmoeting tussen deze teams uit in een heerlijke wedstrijd voor de neutrale kijker. Feyenoord vocht zich tot twee keer toe terug in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk de winst aan AZ laten. Myron Boadu was met twee treffers erg belangrijk voor de Alkmaarders.

Teun Koopmeiners mocht in blessuretijd nog een strafschop nemen, maar kreeg deze niet tussen de palen. Het bleef hierdoor bij 2-3. AZ is zondag weer de favoriet. Een zege van de Nederlandse nummer drie levert een quotering van 2.03 op, terwijl een overwinning van Feyenoord een quote van 3.20 heeft.

AZ – Feyenoord tip

De teams zitten allebei in een andere fase. AZ is in vorm, terwijl Feyenoord moeilijk aan punten komt. Vorige keer was de club uit Alkmaar met 2-3 te sterk en dit keer is het weer de favoriet. De tip is dan ook dat AZ wint. Deze voorspelling van AZ – Feyenoord heeft een quotering van 2.03.

AZ – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst AZ:  2.03
Gelijkspel: 3.65
Winst Feyenoord: 3.20