18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atlético Madrid – Real Madrid, voorspelling – wedden, quotes en tip 7 maart 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Atlético Madrid – Real Madrid, La Liga
Aanvang: Zondag 7 maart, 16.15 uur
Beste wedtip: Real Madrid aantal doelpunten 0
Bookmaker: Toto
Quote: 2.60

Als Real Madrid nog kampioen van Spanje wil worden, zal de derby van zondag gewonnen moeten worden. Het gat met tegenstander Atlético Madrid is vijf punten. Atlético speelt thuis en kan met een overwinning de stadsgenoot uitschakelen in de titelrace. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Atlético Madrid – Real Madrid.

Verdedigend sterk

Na twee competitiewedstrijden zonder overwinning, herpakte Atlético Madrid zich afgelopen weekend door met 2-0 te winnen van Villarreal. João Félix maakte het tweede doelpunt, Alfonso Pedraza had Atlético op voorsprong gezet door een eigen goal te maken. Door de overwinning op Villarreal steeg de ploeg van Diego Simeone naar 58 punten in La Liga. Barcelona en Real Madrid staan beide op 53 punten, maar hebben ook allebei een wedstrijd meer gespeeld.

Atlético staat er al jaren om bekend de beste verdediging van Spanje te hebben. Ook dit jaar maakt de ploeg die naam waar. Slechts zestien keer heeft doelman Jan Oblak een tegendoelpunt gekregen in de competitie. Aanvallend doet de ploeg van Simeone het dit jaar ook uitstekend. Alleen Barcelona maakte dit seizoen meer doelpunten in La Liga. Luis Suárez is clubtopscorer: de Uruguayaan maakte er zestien in La Liga.

Diego Simeone kan beschikken over een bijna volledig fitte selectie. Alleen Yannick Carrasco en José Mariá Giménez zullen bij Atlético ontbreken door een blessure. Kieran Trippier is nog altijd geschorst en zal er dus ook niet bij zijn tegen Real Madrid.

Blessuregolf

Na vier competitieoverwinningen op rij verspeelde Real Madrid afgelopen speelronde punten tegen Real Sociedad. Vinícius Júnior maakte vlak voor tijd de 1-1 en redde zo nog een punt voor zijn ploeg. Door de vier overwinningen op rij is Real Madrid dichterbij stadsgenoot Atlético gekomen. Met een overwinning in de derby is het gat nog maar drie punten, wel heeft Atlético nog een wedstrijd tegoed.

Doelpunten maken is een groot probleem voor Real Madrid dit seizoen. Alleen Karim Benzema heeft er dit seizoen meer dan tien gescoord in La Liga. Verdedigende middenvelder Casemiro staat tweede op deze lijst: de Braziliaan maakte er vijf in de competitie.

Real Madrid kampt met een enorme blessurelijst. Zinedine Zidane lijkt elke week weer een nieuwe blessure bij te kunnen schrijven. Vooral de blessures van de sterspelers zijn opvallend. Tegen Atlético zullen Sergio Ramos, Eden Hazard, Daniel Carvajal, Éder Militão en Karim Benzema ontbreken.

Vorige ontmoeting

Real Madrid won de afgelopen twee edities van de derby. Afgelopen december won Real Madrid voor de competitie met 2-0 door een doelpunt van Casemiro en een eigen goal van Jan Oblak. Ook in februari 2020 ontmoetten beide ploegen elkaar voor de competitie. Toen won Real met 1-0 door een doelpunt van Karim Benzema.

Atlético Madrid – Real Madrid tip

Atlético Madrid is licht favoriet volgens de bookmakers. De ploeg van Simeone is ook dit seizoen verdedigend ijzersterk. Real Madrid scoort vrij moeizaam, en mist nu ook nog topscorer Karim Benzema. De tip: wedden op ‘Real Madrid aantal doelpunten 0’ met een quote van 2.60 bij Toto.

Atlético Madrid – Real Madrid La Liga wedden

Quotes bij Toto:
Winst Atlético Madrid: 2.58
Gelijkspel: 3.15
Winst Real Madrid: 2.70