18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Athletic Bilbao – FC Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 21 augustus 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Athletic Bilbao – FC Barcelona, Primera División
Aanvang: zaterdag 21 augustus 2021, 22.00 uur
Beste wedtip: FC Barcelona wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.84

De thuisploeg speelde gelijk in de eerste speelronde en de bezoekers wonnen hun eerste pot. Nu ontmoeten ze elkaar in Baskenland. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Athletic Bilbao – FC Barcelona.

Gewenning

Waar voor veel clubs de zomer de periode is waarbij veel spelers uitvliegen en er weer nieuwe voor teruggehaald worden, is een rustige transferperiode normaal voor de fans van Athletic Bilbao. Door de strikte filosofie om alleen Baskische spelers in dienst te nemen, is de vijver waarin gevist moet worden een stuk kleiner. Deze zomer vertrokken Iago Herrerín en Ibai Gómez uit Bilbao en daarvoor werd alleen Alex Petxa transfervrij gehaald. Verder bleef bijna alles hetzelfde.

Aan de hand van Marcelino, die begin dit kalenderjaar werd aangesteld als hoofdtrainer, gaat de club op zoek naar een plekje in de subtop, dat Bilbao voor het laatst had tussen 2013 en 2017. Daarna ging het een stukje bergafwaarts, met de laatste twee jaar een elfde en tiende plaats als eindklassering. Bilbao begon het seizoen met een 0-0 tegen Elche. Het enige positieve daaraan: de nul werd gehouden. Dat kun je als tip voor je voorspelling gebruiken. Wedden dat het opnieuw lukt geen tegengoal te krijgen, geeft je een quote van 4.40.

Enerverend

De zomer van FC Barcelona is om het kort te zeggen enerverend te noemen. En het is nog lang niet klaar. Financieel gaat het niet goed in Camp Nou, dat behoeft inmiddels geen geheim meer te zijn. Daardoor moest de club ook Lionel Messi laten gaan. De clublegende vertoont zijn kunsten tegenwoordig buiten het stadion waar hij alles meemaakte en alle records wist te verbreken. Voor zijn vervanging kan ook niet bepaald een nieuwe dure spits worden aangetrokken. De transfervrije Sergio Agüero en Memphis Depay werden wel binnengehaald.

In de eerste wedstrijd was er een verrassende naam. Martin Braithwaite wordt vaak verguisd door de supporters van Barcelona, maar was met twee goals en een assist enorm belangrijk in de seizoensopener tegen Real Sociedad, waardoor uiteindelijk met 4-2 werd gewonnen. Met oefenwedstrijden erbij won Barcelona vijf van de laatste zes wedstrijden met minimaal twee goals verschil. Tip: je kunt wedden op ‘FC Barcelona wint met handicap -1’. Deze voorspelling heeft een quote van 3.15.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente verleden van de wedstrijd Athletic Bilbao – FC Barcelona, dan zijn de bezoekers de favorieten, met vier zeges en twee nederlagen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 7-12 dan ook in het voordeel van Barcelona. Vorig seizoen won Barcelona in de competitie met 2-3 en 2-1 en in de beker werd het zelfs 0-4. Athletic Bilbao won dan wel weer in de strijd om de supercup, met 2-3.

Teamnieuws

De komende periode moet Athletic Bilbao het nog stellen zonder Yuri Berchiche en Peru Nolaskoain, die geopereerd zijn aan blessures. Ander Capa, Kenan Kodro en Alex Petxa zijn ook allemaal niet beschikbaar door blessureleed. Oihan Sancet speelde naast Iñaki Williams in de openingswedstrij,d maar hij verliest zijn plek mogelijk aan Raúl García.

Bij FC Barcelona zal niet veel gewijzigd worden. Neto keept nog steeds bij afwezigheid van Marc-André ter Stegen. Ook Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Sergio Agüero zijn er niet bij, terwijl het mee kunnen doen van Óscar Mingueza nog onzeker is. Memphis Depay en Martin Braithwaite zullen opnieuw naast Antoine Griezmann in de aanval spelen.

Athletic Bilbao – FC Barcelona tip

Athletic Bilbao – FC Barcelona: na de overwinning op Sociedad zou ook deze competitiewedstrijd geen grote problemen mogen opleveren voor de bezoekers. Tip: wedden op de voorspelling ‘FC Barcelona wint’ met een quote van 1.84 bij Toto.

Athletic Bilbao – FC Barcelona Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Athletic Bilbao: 3.90
Gelijkspel: 3.55
Winst FC Barcelona: 1.84