18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atalanta Bergamo – AC Milan, voorspelling – wedden, quotes en tip, 23 mei 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Atalanta Bergamo – AC Milan, Serie A
Aanvang: Zondag 23 mei, 20.45 uur
Beste wedtip: AC Milan wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.50

Atalanta is al zeker van het Champions League-ticket voor volgend seizoen. AC Milan zal in de laatste wedstrijd van het seizoen nog moeten presteren om dit ook voor elkaar te krijgen. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen met wedden op Atalanta Bergamo – AC Milan.

Doelpuntenmachine

Atalanta Bergamo plaatste zich afgelopen weekend voor de Champions League dankzij een 4-3 overwinning op Genoa. De achterstand van nummer vijf Juventus op Atalanta is drie punten. Omdat de ploeg uit Bergamo een beter onderling resultaat heeft, kan Juve niet meer voorbij komen en zijn de tickets dus binnen. Op dit moment staat de ploeg van Gian Piero Gasperini op de tweede plaats, maar bij een nederlaag zou Atalanta nog kunnen zakken tot plek vier.

Het feest na het bereiken van de Champions League ging midweeks over in teleurstelling: Atalanta verloor de finale van de Coppa Italia met 2-1 van Juventus. De enige grote prijs die de ploeg ooit won blijft de Coppa Italia van 1963; de ploeg wacht dus al meer dan vijftig jaar op een grote prijs.

De grote kracht van de Nerazzurri is het maken van doelpunten. Geen enkele ploeg scoorde vaker in de Serie A dit seizoen. Atalanta maakte negentig doelpunten in 37 wedstrijden. Luis Muriel maakte 22 van deze negentig goals, hiermee is hij clubtopscorer. Wedden op een doelpunt van Muriel heeft een quotering van 2.24.

Geen Zlatan

AC Milan draait een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Stefano Pioli deed lang mee om de landstitel. Uiteindelijk kon Milan stadsgenoot Inter niet meer bijhouden, maar de ploeg kan nog altijd de Champions League-plekken behalen. Dit gebeurde voor het laatst in 2013. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen, waaronder een uitduel met Juventus. Milan won met 3-0 in Turijn en afgelopen weekend met maar liefst 7-0 van Torino. Met de vorm van de ploeg zit het aan het einde van het seizoen dus wel goed.

De Rossoneri hebben 76 punten. Dit zijn er evenveel als Napoli, maar AC Milan heeft een beter onderling resultaat. Nummer vijf Juventus heeft een puntje minder, nummer drie Atalanta Bergamo heeft een punt meer. Bij een overwinning op Atalanta plaatst Milan zich sowieso voor de Champions League. Bij elk ander resultaat is de ploeg afhankelijk van de resultaten van Napoli en Juventus.

Zlatan Ibrahimović maakte dit seizoen de meeste doelpunten in de selectie van Pioli. De Zweedse superster maakte zeventien doelpunten, terwijl hij slechts in 27 wedstrijden meedeed. De 39-jarige spits is echter geblesseerd en zal niet meedoen tegen Atalanta. De doelpunten zullen nu moeten worden gemaakt door Franck Kessié (die twaalf keer scoorde dit seizoen) en Ante Rebic (elf doelpunten dit seizoen).

Vorige ontmoeting

De vorige wedstrijd tussen beide ploegen was afgelopen januari. Atalanta won met 3-0 in Milaan door doelpunten van Cristian Gabriel Romero, Josip Iličić en Duván Zapata.

Atalanta Bergamo – AC Milan tip

Atalanta heeft zich al geplaatst voor de Champions League. De ploeg verloor vervolgens de finale van de beker. AC Milan moet eigenlijk winnen van Atalanta; de ploeg van Pioli is de laatste weken ook in vorm. De bezoekers zullen dus waarschijnlijk iets meer gemotiveerd zijn. De tip: wedden op ‘AC Milan wint’ met een quote van 2.50 bij Toto.

Atalanta Bergamo – AC Milan Serie A wedden

Quotes bij Toto:
Winst Atalanta Bergamo: 2.37
Gelijkspel: 3.90
Winst AC Milan: 2.50